FOTO Sătui de promisiunile autorităţilor, şi-au «asfaltat» singuri drumul plin de gropi

14 aprilie 2013 16:14   Național
Ultima actualizare:

De 20 de ani, autorităţile locale au tot promis că le repară drumul, care arată ca după război, dar nu s-a întâmpla nimic. Asta până ieri, când 50 de oameni care locuiesc pe o stradă de la periferia oraşului Cluj-Napoca au luat problema pe cont propriu şi s-au apucat de “asfaltare”.

Colonia Sopor este o zonă rezidenţială din Cluj-Napoca, unde se află aproximativ 70 de case, la care se ajunge pe un drum de 4 km împânzit de gropi. În ciuda faptului că oamenii plătesc impozite, ei nu au canalizare şi strada pe care îşi distrug zilnic maşinile e neasfaltată de circa 20 de ani.

Oamenii au cărat materiale pentru asfaltare cu propriile utilaje

Duminică, începând cu ora 9.00, circa 50 de locuitori s-au împărţit în trei echipe şi au început, cu mijloace proprii, să astupe gropile cu pământul şi balastrul rămase de la diferite lucrări în zonă. Pământul a fost dus cu căruţele sau cu maşinile oamenilor.

„Răbdarea noastră a ajuns la limită. Am vrut să tragem un semnal de alarmă politicienilor că trebuie să se ocupe şi de noi. E inadmisibil ca această stradă să devină impracticabilă. Am făcut sesizări nenumărate", a declarat Mihai Şerban, unul dintre clujenii implicaţi în acţiune.

„10.000 de lei am dat anul trecut pentru reparaţia celor trei maşini ale familiei. Şi acelaşi lucru l-au păţit şi celelalte circa 70 de familii din Colonia Sopor, pentru că altfel nu poţi ajunge în oraş, dacă nu ai maşină", a declarat Gheorghe Căpuşan, un alt localnic aflat la muncă voluntară. Cheltuielile acestuia au fost confirmate şi de Mihai Şerban: "Anul trecut, reparaţiile la maşinile familiei m-au costat 6.000 de lei, din cauza stării drumului. Sunt doar costuri cu reparaţiile maşinilor din cauza problemelor cu gropile".

Mai multe