FOTO Sorin Ovidiu Vântu, de nerecunoscut după câteva luni de închisoare!

12 mai 2014 13:14   Național
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, în ianuarie, la doi ani de închisoare cu dosarul favorizării lui Nicolae Popa, fostul şef al FNI. Avocaţii lui au cerut eliberarea condiţinată a lui Vântu, dar judecătorii au decis să amâne decizia până pe 26 mai.

Luni, magistraţii au hotărât un nou termen , iar Vântu a fost prezent la Judecătoria Sectorului 4. După câteva luni petrecute în închisoare, omul de afaceri e de nerecunoscut.

Judecătorii au hotărât să dea un nou termen în acest dosar pentru că la instanță nu au ajuns toate documentele de la Penitenciarul Jilava, unde Sorin Ovidiu Vîntu a executat prima parte a pedepsei - 1 an de închisoare în dosarul în care a fost condamnat definitiv pentru șantaj, conform Digi24.ro.

Pedeapsa a fost contopită cu cea hotărâtă de Instanța Supremă la începutul acestui an, la 25 ianuarie, în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul șef la FNI.

Așadar, el a executat două treimi din pedeapsa totală - doi ani de închisoare - și poate solicita eliberarea condiționată potrivit legii.

Mai multe