Fraudă de 5 milioane de euro la bănci. DIICOT a ridicat un italian şi trei români

23 decembrie 2011 6:47   Național
Ultima actualizare:

DIICOT a ridicat un italian şi trei români pentru fraudarea unor bănci din Uniunea Europeană cu 5 milioane de euro. Pentru prinderea lor, anchetatorii au colaborat cu autorităţile judiciare din Bulgaria, Italia şi din Ulaanbaatar, Mongolia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală îi audiază vineri dimineaţă pe cei patru acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

"George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană", informează DIICOT.

Membrii grupării identificau bănci din diverse state europene şi utilizând instrumente financiare de plată în care erau consemnate date fictive, le depuneau spre decontare, urmărind încasarea în mod fraudulos a unor sume de bani.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe