Frumosul şi "bestia", la expoziţie FOTO

28 februarie 2015 22:24   Național
Ultima actualizare:

Oameni şi câini şi-au dat întâlnire, ieri, la prima expoziţie naţională de anvergură care are loc în aceste zile la Romexpo, în Capitală. Frumosul Icarus şi „bestia” Chili ne-au făcut cu ochiul în culisele spectacolului canin.

Trebuie să iubeşti nespus animalele ca să înţelegi cu adevărat ce înseamnă să creşti unul. Bucureştenii care s-au înghesuit ieri să admire zeci de rase de câini, la prima expoziţie de amploare care şi-a deschis porţile în Capitală, au avut de la cine învăţa „ABC-ul” acestei pasiuni. Icarus, un dog german arlechin, are o statură impresionantă la cele zece luni de viaţă ale sale.

S-a trezit de la 6.00 dimineaţa ca să ajungă la expoziţia de la Romexpo, unde l-a adus stăpâna lui, Loli Ţimpău. „Sunt foarte mulţuimit de el, e dragostea mea. Copiii mei au crescut cu el, îl adoră căci e un uriaş blând. Plăcerea lui cea mai mare e să se uite la televizor, de pe canapea”, ne spune Loli.

Frumosul e şi rasat, căci provine din părinţi campioni internaţionali. Deşi valora 700 de euro, stăpâna lui nu l-a vândut când era mic, fiindcă n-a găsit pe cineva care să-l merite. Acum, cota lui a ajuns la 3.000 de euro şi va mai creşte odată cu el, căci Icarus e doar un adolescent. Ceva mai încolo, într-un ungher, un ghemotoc de blană, cu ochi mari şi urechi de vulpe, se roteşte în cuşcă, neliniştit.

Căţeluşa Chili (2 ani), din rasa chihuahua, e nemulţumită de prestaţia ei în competiţie. Nu e fioroasă, ca o bestie, dar ne priveşte încruntată. „Azi n-a fost în apele ei şi nu a ieşit campioană, de-aia e supărată. Sper să-şi revină la următoarea probă”, ne spune stăpâna ei, mângâind-o pe creştet.

Bucharest Pet Exhibition, aflată la prima ediţie, e deschisă şi azi, la centrul expoziţional Romexpo. Azi puteţi vizita pavilionele C2, C3, C4 şi C5 pentru a descoperi şi alte animale de companie simpatice (pisici, porumbei, reptile, papagali), dar şi hrană din belşug pentru ele. Expoziţie e deschisă între orele 10.00 şi 18.00, iar biletul de intrare e de 5 lei. Parcarea costă 3 lei/oră.

Mai multe