Funcționară dată afară pentru bună conduită: «Am scăpat de idioata asta»

29 ianuarie 2016 22:16   Național
Ultima actualizare:

Atunci când funcționarii publici „îndrăznesc” să își facă datoria în mod corect și semnalează ilegalitățile comise de superiori, sunt pedepsiți imediat. Este cazul unei consiliere de la primăria Ivănești, care a fost destituită printr-o decizie a primarului.

Ana Maria Mihalachi a dezvăluit modul în care era consumat combustibilul plătit din banii primăriei. Superiorii ei au luat-o în vizor și au șicanat-o câteva luni de zile, înainte să fie dată afară. Mai întâi, femeii i-a fost restricționat accesul la internetul din cadrul instituției, iar abia apoi a fost destituită din funcție prin decizia primarului Vasile Novac, pe motiv că nu și-ar îndeplini sarcinile de serviciu.

Un alt caz similar este cel al Cristinei Calancia, funcționar în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui. Aceasta a semnalat șpăgile șefului său și a fost demisă imediat. Într-o conversație dintre Remus Mitrea, directorul care a destituit-o din funcție, și președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, se arată explicit modul în care femeia a fost dată afară pe nedrept, dar și jignită de către superiorul ei.

Citește aici transcriptul conversației controversate în care Remus Mitrea o numește „idioată” pe angajată

Mai multe