Furtuni devastatoare în întreaga ţară - FOTO
Vântul foarte puternic a făcut ravagii miercuri în mai multe oraşe din ţară. Vijeliile au rupt acoperişuri, au scos copaci din rădăcini şi au blocat drumuri naţionale blocate şi căi ferate.
Update ora 20.45 Pe DN1, în zona localităţii Săftica, se circulă foarte greu. Şoseaua este plină de copaci căzuţi şi crengi rupte, iar balizele care delimitează sensurile de mers sunt distruse. În zona localităţii Româneşti DN1 este blocat din cauza unui copac căzut pe carosabil. S-au format cozi de maşini de câţiva kilometri, pe ambele sensuri. Echipaje de pompieri şi poliţişti se află la faţa locului pentru a descongestiona traficul.
Dezastru la Cluj
Unul dintre cele mai afectate oraşe este Clujul. O furtună care nu a durat mai mult de 10 minute a devastat oraşul în mai multe zone. Un acoperiş a fost rupt, un copac din centru a fost scos din rădăcini şi mai mulţi brazi au fost rupţi de vântul puternic şi de grindină.
Zeci de copaci au fost rupţi de vântul puternic sau smulşi din rădăcini şi s-au prăbuşit peste maşinile parcate în spatele Teatrului Naţional.
Din fericire, furtuna puternică nu a făcut şi victime la Cluj. Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au ajuns imediat la faţa locului, pentru a degaja zona. Autoturismele au fost scoase de sub copacii prăbuşiţi.
Vezi aici mai multe imagini din Cluj
O altă zonă afectată de furtună a fost localitatea gorjeană Motru, acolo unde acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt, iar mai multe autoturisme au fost distruse din cauza vijeliei.
„Circa 200 de metri pătraţi din acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt şi, în cădere, a avariat trei maşini. La un alt acoperiş au fost afectate doar câteva plăci de tablă. A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care lucrează pentru eliminarea efectelor vijeliei", a spus viceprimarul oraşului Motru Tudor Dobrică.
Nici Municipiul Alba Iulia nu a fost ocolit de furtună, Drumurile Naţionale 67C şi 75 fiind blocate din cauza mai multor copaci rupţi de furtună. Şi în judeţul Bihor mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelie, reprezentanţii pompierilor încercând să elibereze cât mai repede drumurile.
Circulaţia feroviară a fost şi ea blocată, la Petroşani, din cauza unui copac şi a unui stâlp care au căzut pe calea ferată. În plus, mai multe maşini au fost avariate de copacii care au fost dărâmaţi de furtună.
„Amândouă dublele de cale ferată sunt blocate. Aşteptăm să intervină cei de la CFR pentru a decupla energia electrică, să putem decongestiona traficul feroviar", a spus Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.
Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au primit zeci de apeluri pentru a interveni şi a restabili ordinea, în urma ravagiilor făcute de furtunile produse în Deva, Hunedoara şi Petroşani. Peste 100 de metri pătraţi din acoperişul clădirii Hotel Deva s-au prăbuşit din cauza vijeliei