Gafă incredibilă la Antena 3. Strănepoata lui Brâncuși i-a „închis gura” lui Gâdea

1 septembrie 2016 14:23   Național
Ultima actualizare:

Mihai Gâdea a rămas fără cuvinte în timpul emisiunii sale de marți seară (31 august), de la Antena 3. Prezentatorul a intrat în legătură directă cu o strănepoată a lui Constantin Brâncuși, care a desființat complet un reportaj.

Emisiunea a prezentat o locuință ca fiind a renumitului sculptor, criticând decizia Guernului de a răscumpăra Cumințenia Pământului, în contextul în care casa ar fi fost lăsată în paragină. Potrivit hotnews.ro, strănepoata lui Brâncuși, Luminița Brâncuși a făcut lumină.

„Domnule Gâdea, probabil că o să vă supăr, dar casa în care s-a născut Brâncuși nu mai există, a ars. Aceea nu e casa lui Brâncuși, e casa sorei lui Brâncuși, Frasina. Casa în care s-a născut Constantin Brâncuși a ars”, a declarat strănepoata artisului, în direct.

Informațiile au fost confirmate și de fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, care se afla în studio în timpul emisiunii. Mihai Gâdea a fost stânjenit de situație, iar apoi a continuat să comenteze presupusele probleme legale ale donațiilor românilor pentru sculptura Cumințenia Pământului. 

Mai multe