Gafa uriaşă a ministrului Culturii: l-a încurcat pe Hamlet cu Shakespeare

25 aprilie 2015 13:27   Național
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a participat, joi, la un eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii. Vulpescu a profitat de prilej pentru a vorbi despre importanţa lecturii, dar a făcut însă o gafă de proporţii: a confundat personajul cu scriitorul, pe Hamlet cu Shakespeare.

În cadrul unui eveniment organizat la data de 23 aprilie, când se celebrează Ziua Internaţională a Cărţii, ministrul Culturii din România a făcut o gafă uriaşă. El l-a confundat pe William Shakespeare cu personajul său, Hamlet. 

După ce a vorbit despre importanţa lecturii pe tot parcursul anului, Ionuţ Vulpescu a vrut să amintească şi că de Ziua Cărţii îl celebrăm pe William Shakespeare. A ieşit însă altceva. Vulpescu a declarat, într-un interviu pentru Realitatea TV, că ziua de 23 aprilie este legată de unii dintre „cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, Cervantes şi Hamlet”, scrie gandul.info.

Hamlet este personajul din piesa de teatru cu acelaşi nume a dramaturgului englez William Shakespeare, care a murit, într-adevăr, în 23 aprilie 1616, în vreme ce Miguel de Cervantes a murit în 22 aprilie 1616.

Mai multe