Galaţi: Mai mulţi copii de la o grădiniţă au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

21 iunie 2013 9:56   Național
Ultima actualizare:

Cei şase copii şi un adult din localitatea gălăţeană Moscu au ajuns la spital joi seară, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la serbarea de sfârşit de an, la grădiniţă, unde au fost servite diverse produse alimentare procurate de părinţi.

Micuţii au avut stări de vomă şi dureri abdominale şi au fost transportaţi la spitalul din Târgu Bujor, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi, pentru mai multe investigaţii.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, vineri, că cei şase copii sunt în afara oricărui pericol, însă vor rămâne o perioadă spitalizaţi pentru a fi ţinuţi sub observaţie. Reprezentanţii DSP au început o anchetă în acest caz, iar primele date arată că toxiinfecţia ar fi fost provocată de branza mâncată de copii la serbare.

"Împreună cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor am demarat o anchetă pentru a stabili ce anume a provocat toxiinfecţia alimentară în cazul a şase copii de la grădiniţa din localitatea Moscu. Am prelevat probe care vor fi analizate şi, de asemenea, vom face şi analize în cazul personalului grădiniţei.

Există posibilitatea ca această toxiinfecţie să fi fost provocată de o anumită cantitate de caş procurat de părinţi, deoarece toţi cei şase copii au mâncat din acesta. În plus, la spital a ajuns şi o femeie, mama unuia dintre copii, care, la rândul său, a mâncat din acel caş. O concluzie clară vom putea formula însă după ce vom avea rezultatul analizelor care vor fi făcute", a spus directorul DSP Galaţi.

Mai multe