Gata cu apa plată de la magazine! S-au redeschis fântânile

9 mai 2018 13:16   Național
Ultima actualizare:

Apa cea de toate zilele este gratuită în sectorul 2 al Capitalei, iar bucureștenii profită. Umplu bideoane întregi de la fântâni din care-și potolesc setea, dar și gătesc.

„Bem din ea, gătim cu ea. E nemaipomenită! Din 2011 de când avem fântâna asta, numai de aici iau apă”, ne-a spus Cristian, care a plecat acasă burduşit cu 18 litri, pe care i-a cărat într-un cărucior.

El s-a aprovizionat de la Fântâna Armoniei, deschisă în Parcul Obor. Și nu este singur, e coadă la robinet.

În sectorul 2, sunt 20 puţuri de mare adâncime, iar apa provine din pânza freatică care este alimentată din izvoarele Munţilor Carpaţi.

17 au fost redeschise la începutul acestei săptămâni, după ce au fost obținute buletinele de analiză de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care atestă că apa este de cea mai bună calitate.

Iată unde sunt amplasate!

1. Bulevardul Chișinău;

2. Parcul Cosmos;

3. Parcul Florilor (Hățișului);

4. Parcul Obor – Primăria Sectorului 2;

5. Parcul Tolbuhin;

6. Parcul Lunca Florilor;

7. Parcul Motodrom;

8. Parcul Plumbuita;

9. Parcul Fabrica de Gheață;

10. Parcul Titus Ozon;

11. Strada Mașina de Pâine;

12. Strada Periș intersecție cu Strada Țesătoarelor;

13. Strada Zamfir Arbore intersecție cu Strada Nicolae Apostol;

14. Parcul Cinema Floreasca;

15. Strada Luncșoara;

16. Calea Moșilor;

17. Parcul Ciurea.

”Pentru alte trei fântâni de mare adâncime, aflate în Parcul Național, Parcul Morarilor și Parcul Tei, urmează să primim, în zilele următoare, buletinul de analize pentru ca apoi să le redeschidem”, au precizat reprezentanții primăriei.

Fântânile de la Piața Unirii au intrat în reparații

Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a celor 17 fântâni din zona Unirii a Capitalei. Proiectul se derulează până în luna septembrie, iar investitiţia este de 7 milioane de euro, bani plătiţi de Apa Nova.

Când vor fi gata, fântânile vor oferi un adevărat spectacol de lumini și muzică. Acestea au fost construite la finalul anilor '80 pentru a împodobi Bulevardul Victoria Socialismului.

Mai multe