Gazul ne scumpeşte mâncarea cu 10%

24 iunie 2011 16:47   Național
Ultima actualizare:

Dacă speraţi să mai strângeţi un ban pentru concediu, aflaţi că săptămâna viitoare se scumpeşte iarăşi mâncarea. Majorarea cu 10% a preţului la gaze naturale va face mâncarea şi mai “preţioasă”.

Gazele naturale pentru agenţii economici se scumpesc cu 10% de la 1 iulie. Majorarea a fost anunţată încă din luna mai, de preşedintele Asociaţiei Companiilor de Utilităţi de Energie, informează antena3.ro.

Acesta a menţionat la acea dată că preţul gazelor naturale ar trebui să se majoreze substanţial, pentru că operatorii de pe piaţă au datorii uriaşe şi sunt într-o situaţie critică.

A fost suficientă această declaraţie, ca şi producătorii de alimente să anunţe că trebuie “să dea drumul la preţuri”. “Dacă nu schimbăm preţurile, dăm faliment cu toţii. Carnea a crescut cu 20% la porc, cu 30% la vită şi cu 30% la pasăre, dar procesatorii au menţinut preţuri joase. Dar acum sunt mari presiuni să dăm drumul la majorări. Scumpirea gazelor cu 10% va antrena scumpiri pe tot lanţul de producţie, aşa că o majorare totală nu poate fi estimată corect acum, poate să ajungă şi peste 10%. Preţul final îl va suporta cumpărătorul”, ne-a explicat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

Citeşte şi:

Cartofii +50%,laptele +50%, zahărul +25%

«Ne-au scumpit bălăceala anul ăsta» - FOTO

Mai multe