Generalul Coldea i-a povestit lui Klaus Iohannis varianta sa despre întâlnirile cu Ghiță

13 ianuarie 2017 13:39   Național
Ultima actualizare:

Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie joi la Palatul Cotroceni cu generalul Florian Coldea, a confirmat vineri purtătorul de cuvânt al Președinției, Mădălina Dobrovolschi. Florian Coldea, numarul doi din SRI, a fost pus la dispozitia directorului general Eduard Hellvig iar activitatea sa face obiectul unei anchete, a anunțat joi, Serviciul Roman de Informatii (SRI)

Numărul doi din SRI a fost trecut pe linie moartă ca urmare a acuzațiilor repetate aduse de omul de afaceri Sebastian Ghită. Acesta a dezvăluit că generalul Florian Coldea este implicat în multe ”întâmplări”din societatea românească iar ca semn al seriozității afirmațiilor sale, Ghiță a prezentat dovezi ale mai multor concedii petrecute împreună cu înaltul ofițer SRI.

Generalul Coldea a mai fost suspendat în 2007. Împotriva sa a fost începută o anchetă internă a SRI, după ce Mircea Geoană, pe atunci lider PSD, a formulat mai multe acuzații grave în urma refrerendumului eșuat de demitere a lui Traian Băsescu din funcția de președinte. Acesta a spus că prim-adjunctul SRI ar fi solicitat informaţii referitoare la judecătorii CCR Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru. Liderul social-democrat a susţinut că astfel ar fi fost influenţată decizia Curţii Constituţionale, care avizase negativ propunerea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu. Ancheta l-a absolvit însă de orice vină pe Coldea care a fost repus în funcție și înaintat în grad

Mai multe