Generalul Nicolae Ciucă şi guvernul PNL, în impas

25 octombrie 2021 20:53   Național
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, generalul Nicolae Ciucă, pare tot mai departe de obţinerea susţinerii PSD pentru un guvern minoritar PNL.

Deşi se anunţase că lista Executivului va fi făcută publică, lucrurile s-au amânat pe termen nelimitat. Motivul? PSD a pus condiţii dure conducerii PNL, iar acestea nu au fost acceptate încă. Preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat că PSD vrea să aibă un cuvânt de spus în Executiv şi că nu se mulţumeşte doar cu negocieri pe proiecte în Parlament.La sfârşitul săptămânii, Marcel Ciolacu a rupt negocierile şi a declarat în partid că Nicolae Ciucă este doar un paravan şi că, de fapt, Florin Cîţu conduce negocierile. De altfel, social-democraţii au plusat, transmiţând că vor includerea în programul de guvernare a 10 măsuri obligatorii. Pentru a salva aparenţele, generalul  s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş.

”A fost o întâlnire protocolară, unde nu s-a stabilit nimic, deoarece premierul desemnat ne-a spus că mandatul său este clar: guvern minoritar PNL cu susţinere în Parlament. Acest lucru noi nu îl acceptăm, aşa că să se ducă la PSD pentru susţinere”, a spus Cioloş.

Mai multe