Gest de miliardar: Țiriac a zburat 1.850 km ca să voteze la prezidențiale

2 noiembrie 2014 16:19   Național
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ion Țiriac a vrut să-și exprime votul în capitala Franței, Paris. Însă când a văzut ce cozi se formează la puținele secții de votare deschise în Hexagon, miliardarul s-a urcat în avionul personal și a zburat până la București ca să nu rateze scrutinul, scrie realitatea.net.

Deși petrece destul de puțin timp în România, omul de afaceri Ion Țiriac nu e nepăsător când vine vorba de viitorul țării sale. Miliardarul s-a prezentat duminică dimineață la una din secțiile de votare deschise în capitala Franței, însă a făcut cale întoarsă când a văzut ce greu se desfășoară procesul de vot. „Am încercat să votez și la Paris, azi- dimineață, dar erau o mulțime de oameni, și la Ambasadă, și la Consulat. Am crezut că era mai simplu să votez aici (în România - n.r.), și așa a fost. Erau cozi enorme. Bănuiesc că fiecare vrea să își vadă țara în care s-a născut, într-un viitor mai bine decât cel de care am avut parte în ultima vreme” a spus Țiriac, după ce a votat în țară, conform realitatea.net.

Omul de afaceri a parcurs 1.850 de kilometri până la București pentru a nu rata scrutinul de duminică și a pierdut „doar” două ore pe drum. În schimb, românii care s-au prezentat la consulat sau ambasadă au stat la cozi și șapte ore.

Mai multe