Gest incredibil al lui Dacian Cioloş. Cel mai emoționant moment de 1 Decembrie

1 decembrie 2015 21:59   Național
Ultima actualizare:

Pentru prima oară de când România și-a trimis militari, pe front, în cele mai sângeroase teatre de război din ultimii 10 ani, la parada de 1 Decembrie, au defilat şi eroii români plini de cicatricele de pe front. Au fost militarii noștrii care și-au pus în pericol viețile și și-au lăsat acasă familiile pentru a lupta sub steagul NATO întru apărarea libertății.

Un detaşament de 50 de veterani, care îşi poartă cu egală mândrie rănile şi decoraţiile, a dat onorul românilor de Ziua Naţională. În fruntea lor a fost colonelul Augustin Pegulescu, ofiţerul român cu cel mai înalt grad, rănit în misiune în ultimii 25 de ani. La paradă au venit și familii îndoliate, care i-au pierdut pe cei dragi jertfindu-se în războaiele altora, în Afghanistan, în Irak sau Balcanii de Vest.

Cel mai emoționant moment al zilei a fost remarcat pe Facebook de Simona Gheorghe, producător la România TV. Ea a publicat un video în care premierul Dacian Cioloș îi îmbrățișează pe copiii rămași orfani de tată, tați care au fost uciși în teatrele de război. Aflat în mijlocul lor, Cioloș s-a întreținut câteva minute cu doamnele care sunt cadru militar și care și-au pierdut șoții sau iubiții pe front.

Vezi momentul emoţionant

Dacian Cioloș, adresându-se unei mămici:- Și cum este să îl creșteți singură?- Foarte greu.- Dar aveți ajutor?- Părinții. Dar este foarte greu... Asta e...- Mă bucur să vă văd că și zâmbiți.- Trebuie! Mergem înainte.- Felicitări!- Mulțumesc! Și Dumnezeu să vă ajute!

Premierul României se apropie de copilul femeii, îl îmbărbătează, după care îl strânge în brațe.- Să crești mare! Să te simți mândru de tatăl tău, da? Știi asta, nu? Să nu-ți pară rău! Pentru că a făcut ce a decis că trebuie să facă și...

În acel moment, copilul a izbucnit în plans iar Cioloș l-a strâns în brațe. Același lucru a făcut și cu alți copii de militari care asistau pe margine, la paradă, și care au început să plângă la defilarea Armatei Române. Momentul a fost plin de emoție iar toată asistența a fost amuțită.

Mai multe