Gest suprem, la doar 6 ani! I-a ars casa, dar el a împărţit ajutoarele cu alţi copii

4 iunie 2020 8:21   Național
Ultima actualizare:

Episod impresionant! Deşi la cei numai 6 ani ai săi este un pui de om greu încercat de viaţă, Gabriel Pădurariu, din Popeni (Botoşani), a impresionat întreg satul. După ce i-a ars casa, prichindelul n-a ezitat nici o clipă şi a împărţit toate ajutoarele primite, inclusiv tortul, cu copiii nevoiaşi de pe uliţă.

Micuţul Gabriel trăieşte împreună cu părinţii săi într-o casă de lut şi nuiele din satul Popeni, comuna Brăeşti. Capul familiei, Alin Pădurariu, cioban, munceşte cu ziua. Deşi e însărcinată în şase luni, mama merge şi ea la muncă, pe unde apucă. Cu greu, părinţii au reuşit să-i cumpere lui Gabriel o pereche de ghetuţe şi un rând de haine noi, pentru prima zi de şcoală, în septembrie. Pentru că erau singurele haine bune, copilul le păstra într-un loc ferit, alături de ghiozdănel. 

Fericit că va avea un frăior, Gabriel a mers cu părinţii în oraş, când tatăl său a făcut rost de bani, şi a ales o cădiţă pentru bebeluş. „Copilul ăsta, dacă are un măr, îl împarte cu ceilalţi. Uneori rămâne şi fără bucata lui. El ia numai ce-i frumos din jurul lui“, spune moş Eugen, un sătean din Popeni, pentru adevarul.ro. 

Miercurea trecută, a plecat cu mama sa la stână, ca să-i ducă tatălui de-ale gurii. Între timp, s-a petrecut nenorocirea: a căzut o bucată de jar din sobă, iar locuinţa a luat foc. În ciuda luptei duse de pompieri, casa a ars ca o torţă. Şocat, copilul s-a dus printre resturi să-şi găsească încălţările şi hainele cele noi. Erau arse toate, ca şi prietenii săi de pluş.

„Pentru Gabriel a fost o nenorocire. Visa să încalţe ghetuţele. Nici nu s-a atins de ele, ca să nu le strice. Iar jucăriile, ce să mai spun, dormea cu ele. Totul a ars!“, mărturiseşte mama lui Gabriel.  Doi tineri din Brăeşti, Denisa Ungureanu şi Adrian Nistor, au început imediat o campanie de ajutorare. „Am apelat la o asociaţie umanitară, dar şi pe reţelele sociale, unde am postat şi am avut multe distribuiri“, spune Denisa Ungureanu. În scurtă vreme, familia Pădurariu a primit ajutoare din toată ţara. Şi autorităţile locale încearcă să ridice o căsuţă, fiind deja donate materiale de construcţie. Gabriel a primit jucării, perechi noi de încălţăminte, haine de şcoală şi rechizite, inclusiv un tort pentru Ziua Copilului. 

Gabriel a fost fericit, dar sufletul lui nu putea fi mulţumit. Avea pungi pline cu jucării, haine, chiar şi o cădiţă nouă pentru bebeluş. „Stătea aşa, îngândurat. Dorea să împartă ce are cu prietenii lui“, zâmbeşte mama băiatului.

Ceea ce a urmat a impresionat o comunitate întreagă. Micuţul de 6 ani şi-a împărţit jucăriile, hainele şi tenişii cu ceilalţi copii săraci din sat. Ajutat de mama sa, a făcut pachete pentru ceilalţi puşti şi le-a dus fiecăruia. “Ne-a dat jucării şi haine. Găbiţă e băiat bun“, zice fetiţa unor vecini nevoiaşi. Zeci de copii au primit lucruri de la băieţel, care a împărţit cu ei chiar şi tortul primit de 1 Iunie. „Sunt ca fraţii mei, fără ei nu pot mânca tort“, adaugă puştiul cu ochi de peruzea. 

Mai multe