Gestul preluat de militarii români de la un bătrân din Iași. Ce simbolizează

27 aprilie 2020 14:18   Național
Ultima actualizare:

Înaintea sărbătorilor pascale, militarii români au distribuit alimente veteranilor de război și persoanelor defavorizate din toată țara. Au întâlnit multe cazuri emoționante, unul dintre ele în județul Iași. Acolo, în semn de mulțumire pentru alimentele oferite, un bătrân a făcut un gest care a fost preluat masiv de militarii români, din țară până peste hotare, în Mali și Afganistan.

Bătrânul din Iași le-a mulțumit militarilor și și-a luat la revedere de la ei printr-un salut milităresc, împreunându-și mâinile și ridicându-le deasupra capului. „Această împreunare a mâinilor deasupra capului poate reprezenta pe de-o parte unele mulțumiri concretizate, pe cealaltă parte imaginea "unității" și cu atât mai important este și faptul că acest semn este provenit dintr-un gest nobil transformat în recunoștință. E un semn ce ne poate aduce victoria în această luptă din zilele noastre. În condițiile în care în această perioadă vorbim despre distanțare socială și separare fizică haideți să ne amintim și de partea de "unitate"...practic singurul concept ce a funcționat în toate marile victorii ale istoriei”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții MApN.

Început la Iași, apoi transmis în Ploiești și în București, până peste hotare în Mali și Afghanistan, semnul victoriei ia amploare. Zeci de militari l-au preluat, transmițând astfel că suntem cu toții uniți în această luptă. „Începem să fim împreună și să fim din ce în ce mai mulți! Haideți cu toții mâinile sus să strigăm: "Suntem împreună...pentru că doar împreună putem reuși!". Capul sus, România!”, au mai scris militarii.

Mai multe