Gică Popescu s-a bucurat ca un copil la ieşirea din închisoare

4 noiembrie 2015 18:43   Național
Ultima actualizare:

Gică Popescu a fost eliberat condiţionat miercuri, 4 noiembrie după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul Transferurilor.

Un an şi opt luni a stat închis fostul mare internaţional român Gică Popescu la Penitenciarul Jilava. Tribunalul Ilfov a respins miercuri ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie după ce, în 5 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a stabilit că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat.

Miercuri seară, la poarta închisorii l-au aşteptat soţia Luminiţa şi cei doi copii, Nicholas şi Maria. Fetiţa în vârstă de 15 ani a fost cea mai expansivă la vederea tatălui ei fără cătuşe şi i-a sărit de gât imediat. Băiatul s-a purtat bărbăteşte pentru cei 11 ani ai lui, iar “şoferul” Luminiţa l-a dus departe de acest coşmar. Cu ochii în lacrimi, dar cu faţa radiind de fericire, “Baciul” i-a îmbrăţişat şi sărutat pe toţi, ca după o lungă aşteptare. De azi, Popescu va ocoli Jilava şi cu maşina şi rămâne să ne spună mai târziu dacă a învăţat ceva din această experienţă.

579 de zile. Atât a petrecut în spatele gratiilor Gică Popescu. Suficient cât să plătească cu vârf şi îndesat lăcomia care l-a împins să se asocieze într-o infracţiune cu fraţii Becali. Instanţa arăta în motivare că fostul căpitan al Barcelonei a scris patru lucrări în penitenciar, a avut un comportament bun și a efectuat activități pentru care a fost recompensat.

Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită pentru comisionul încasat ilegal în urma transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.

Cum a fost viaţa lui Gică Popescu, după gratii

"Se incheie cea mai grea perioada din viata mea si as vrea sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada, prietenilor mei, colegilor de la echipa nationala, de la Craiova, de la Barcelona, de la Galatasaray, de la Eindhoven si tuturor celor care s-au gandit la mine in aceasta perioada.As vrea sa spun ca am trecut cu bine peste aceasta perioada grea, dar din pacate nu pot spune asta. stiti cu totii ca anul trecut am pierdut o fiinta foarte draga, tatal meu, si nu pot spune ca mi-a fost bine in aceasta perioada.Faptul ca am fost sportiv de performanta si am avut foarte multe batalii ca sportiv, m-a intarit foarte mult ca om si lucrul acesta m-a ajutat sa trec mai usor peste aceasta perioada grea. Cel mai greu moment al meu a fost moartea tatalui. Voi merge sa aprind o lumanare la mormantul tatalui meu, apoi voi petrece o perioada cu familia mea, iar apoi voi face ce am facut toata viata: voi munci.Daca as putea sa aleg de unul singur ce as face de maine, singurul om alaturi de care as lucra ar fi Gica Hagi. Din pacate, am o perioada complementara în care nu am voie sa activez la un club de fotbal. Înca nu stiu exact ce inseamna si pana la ce nivel nu am voie, voi merge în instanta sa aflu. Sa vedem ce înseamna sa reprezinti un club sportiv. Profesia mea este legata de fotbal. Sunt un produs al fotbalului. Am multe planuri pe care mi le-am facut in aceasta perioada, dar nu stiu daca acestea, facute in detentie, se potrivesc cu realitatea de afara. Imi va fi foarte greu sa stau departe de fotbal, dar trebuie sa vad pana la ce nivel ma pot implica in fotbal.Unele dintre putinele lucruri bune care ti se intampla in aceasta perioada de detentie este ca poti sa reflectezi asupra lucrurilor bune si rele pe care le-ai facut. Eu am facut acest lucru si mi-am dat seama ca multe lucruri as fi putut face diferit. Sunt foarte multi oameni care m-au surprins placut in aceasta perioada si intotdeauna imi place sa raman cu lucrurile pozitive”, a adăugat "Baciul", potrivit Digisport.ro.

Mai multe