Grav accident feroviar în județul Harghita. Doi morți și 100 de călători evacuați, după ce un tren a lovit un autoturism

22 august 2021 13:12   Național
Ultima actualizare:

Două persoane au murit carbonizate în urma unui grav accident feroviar, petrecut duminică, la periferia municipiului Miercurea Ciuc. Un tren a lovit un autoturism, iar în urma impactului maşina a luat foc, incendiul extinzându-se la una dintre locomotivele trenului.

"Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe magistrala 400, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circula pe relaţia Iaşi-Braşov a acroşat un autoturism. În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, incendiul extinzându-se la o locomotivă a trenului. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate. Traficul feroviar este oprit pentru intervenţia echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 călători din tren au fost evacuaţi, nefiind răniţi. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se faxe cercetarea la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului". 

La fața locului fost trimise 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Știre în curs de actualizare

Mai multe