Grevă spontană de la CFR s-a încheiat! Trenurile blocate s-au pus în mişcare

16 ianuarie 2013 6:06   Național
Ultima actualizare:

Situaţie mai multă decât neplăcută pentru călătorii CFR. O parte a angajaţilor CFR Călători a declanşat, miercuri dimineaţă, o grevă spontană. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012, scrie Mediafax.

UPDATE: Angajaţii CFR călători au încheiat greva la ora 9:00, aşa cum au promis. Trenurile care au fost blocate în staţii timp de două ore au fost puse în mişcare.

UPDATE: 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza grevei spontane declanşate miercuri dimineaţă de angajaţii CFR, scrie adevarul.ro.

"În cursul zilei, pe reţeaua feroviară din România circulă aproximativ 1.500 de trenuri, dimineaţa e perioada din zi cu un trafic intens", a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători.

În cursul unei zile, pe reţeaua feroviară din România circulă aproximativ 1.500 de trenuri, dimineaţa e perioada din zi cu un trafic intens. Nu ştiu să vă spun numărul exact al trenurilor oprite, urmează să primim o situaţie mai detaliată. La începutul lui 2013, lipsa lichidităţilor a împiedicat plata integrală a salariilor. S-au plătit doar 50%. CFR Călători va face toate demersurile ca în decursul zilei de astăzi sau mâine angajaţii să primească diferenţa”, a precizat Alina Predescu.

Citeste mai mult: adev.ro/mgpf85

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat că din informaţiile pe care le are în unele zone angajaţii au încetat spontan lucrul la ora 7:00.

"Vom intra în dialog cu angajaţii, să vedem ce revendicări au. Sperăm ca disconfortul creat călătorilor să fie redus", a spus directorul companiei.

Trenurile sunt oprite până la ora 9:00. Roşeanu a spus că nu are o situaţie exactă a trenurilor care sunt afectate. În ceea ce priveşte salariile oamenilor, el a recunoscut că au existat probleme privind achitarea integrală a acestora. Au fost plătite 70-75% din bani, urmând ca până joi dimineaţă să fie plătite integral.

Mai multe