Guvernul alocă 1,35% din PIB pentru Apărare, deși Dragnea a promis 2%

23 ianuarie 2017 12:25   Național
Ultima actualizare:

Proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor arată cum PSD își încalcă o nouă promisiune electorală. In proiectul de buget pe 2017, Guvernul a alocat doar 1,35% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale. Aceasta în ciuda faptului că presedintele PSD a spus în mai multe randuri, că Guvernul se angajeaza, în cadrul NATO, să aloce 2% din PIB arată hot.news.ro.

Deși a fost la întronarea noului președinte al SUA, Donald Trump, Dragnea și s-a grozăvit cu masa luată împreună, i-a și servit o minciună. România nu respectă cererea lui Trump de a asigura 2%din Produsul Intern Brut (PIB)pentru Apărare.

"Actualul guvern de la Bucuresti va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare" afirma Dragnea într-o postare pe o rețea de socializare, făcută chiar din America.

Potrivit proiectului de buget pe 2017, Ministerul Apărării Naționale are alocat un buget de 11,02 miliarde lei, mai mic cu 2,2% si echivalent cu 1,35% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru acest an, desi PSD s-a angajat sa aloce 2% din PIB in acest an.

"Eu vă spun care este punctul de vedere oficial al PSD, al carui președinte sunt. Noi am avut o asumare clară a obiectivului de 2% din PIB pentru Aparare, este o asumare oficială pe care am exprimat-o in mai multe rânduri și la care nu renunțăm. Nu avem în intenție o dezvoltare a relațiilor cu Rusia, ci, dimpotrivă, o dezvoltare a relațiilor noastre cu Statele Unite, cu parteneri din NATO si cu cei din UE",se grozăvea Liviu Dragnea, la Antena 3 în noiembrie 2016, înainte de alegerile parlamentare

Mai multe