Guvernul închide patru universităţi

9 iulie 2014 15:41   Național
Ultima actualizare:

Guvernul a închis patru universităţi şi monitorizează alte 135 de programe de studiu. Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a anunţat că a demarat cea mai mare operaţiune de curăţenie din sistemul de educaţie.

Universităţile închise sunt: Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi Universitatea "Mihail Kogalniceanu" Iaşi.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat la Realitatea TV că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. "Am decis intrarea în lichidare a acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere", a spus Costoiu.

"Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a spus Costoiu.

Acesta a precizat că alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea Bioterra, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea şi Universitatea Apollonia din Iaşi.

Mai multe