Hai cu mocăniţa! Tineri adunaţi ciorchine, la petrecerea pe şine

14 august 2016 19:57   Național
Ultima actualizare:

Muzică electronică, gin tonic şi voie bună într-un club mobil! Așa au ales să petreacă weekend-ul mai mulţi tineri din Bistrița-Năsăud. Clubul a fost o mocăniță veche, iar barul a fost instalat într-unul dintre vagoanele trenulețului.

Super-distracţie în “goana” mocăniţei! Nu mai puţin de 70 de tineri au urcat sâmbătă într-o mocăniţă și au pornit la drum. N-a fost însă o plimbare obișnuită, întrucât mocănița din anii ’70 a fost transformată într-un veritabil club pe șine. În primul vagon a fost amenajat un bar, de unde s-au cumpărat răcoritoare sau băuturi alcoolice, dar și gustări ori cocktail-uri preparate pe loc. Cel de-al doilea vagon a găzduit o masă de mixaj, la care au “prestat” mai mulți DJ din Bistrița, care au întreținut atmosfera cu ritmuri alerte. Trenul a pornit din gara Teaca, la 15:30, și a ajuns trei ore şi jumătate mai târziu la destinaţie, în localitatea Comlod, acolo unde petrecăreții au vizitat castelul familiei nobiliare Teleki.

"Mi-a plăcut foarte mult"

Pe tot parcursul călătoriei, petrecăreții au dansat și s-au relaxat admirând peisaje de vis. Drumul de 16 kilometri a fost parcurs cu o viteză maximum 10 kilometri pe oră. Garnitura a făcut şi multe popasuri, astfel încât petrecăreții să poată face fotografii şi să viziteze barul din primul vagon.

Pentru această distracție, participanții au scos din buzunare câte 25 de lei. La bar, prețurile au pornit de la 5 lei și au trecut de 10 lei. Petrecerea s-a terminat târziu în noapte, tot în gara din Teaca, de unde pornise mocănița.

Printre tinerii dornici de relaxare s-a numărat și Maiu, o tânără venită tocmai din Finlanda. Aceasta are un iubit român, care a invitat-o la distracţia din mijlocul naturii. „Mi-a plăcut foarte mult și aș mai participa la o asemenea petrecere”, s-a arătat entuziasmată Maiu.

Drum superb, printr-o pădure de foioase

Mocăniţa Transilvaniei circulă pe calea ferată cu ecartament îngust Râciu-Teaca şi străbate şapte localităţi, răsfirate pe o distanţă de 34,5 kilometri. Între Valea Lupului şi Comlod, traseul traversează o pădure de foioase, prin tuneluri de vegetaţie.

Ruta a fost începută în 1914 şi a fost finalizată doi ani mai târziu. În cel de-al Doilea Război Mondial, maghiarii au folosit mocăniţa pentru transport de arme.

În comunism, cu acest tren făceau „naveta” muncitorii care lucrau la fabricile de zahăr din Târgu Mureş şi Lechinţa.

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Mai multe