Hei, se circulă mai bine prin pasaj!

20 iulie 2015 22:43   Național
Ultima actualizare:

E clar! Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere are nevoie de mai multă publicitate, pentru a-i convinge pe şoferi să-l folosească. Sau, poate, un panou informativ la intrare, cu mesajul: „Circulaţi cu încredere, pasajul e sigur!”.

În prima zi de muncă a săptămânii, şoferii bucureşteni şi cei care tranzitează Capitala s-au ferit de cel mai nou „coridor” de trafic, pasajul de la Piaţa Presei.

Inau­gurat duminică dimineaţă (19 iulie), când mai toţi posesorii de autoturisme sunt plecaţi din Bucureşti să se răcorească la mare, la ştrand sau la pădure, tunelul rutier e ocolit de circa 60% din şoferii care circulă în zona intersecţiei. Reporterii Click! au analizat luni comportamentul şoferilor care au tranzitat zona între orele 10.00 şi 11.30 şi au sesizat că aceştia preferă să aleagă varianta de suprafaţă, fie că merg spre Şos. Kiseleff, fie pe Bd. Mărăşti.

În drumul lor sunt două semafoare (pe direcţia Şos. Kiseleff) şi un semafor şi o trecere de pietoni (pe direcţia Bd. Mărăşti).

În schimb, prin pasaj au cale liberă şi fără obstacole. Reprezentanţii Municipalităţii spun că noul tunel rutier are capacitatea de a descărca tot traficul de pe Şos. Bucureşti-Ploieşti (Fântâna Mioriţa) pe cele două bulevarde amintite, fără ca intersecţia să fie blocată. Singurii care vor fi nevoiţi să folosească varianta de suprafaţă sunt şoferii care ies din Bucureşti (de pe Şos. Kiseleff, Bd. Poligrafiei şi Bd. Mărăşti) şi cei care merg spre centru dinspre Poligrafiei şi Bd. Mărăşti.

Mai multe