Hingherii de maşini au apărut în sectorul 4

8 martie 2019 18:51   Național
Ultima actualizare:

Atenţie, şoferi, unde parcaţi în sectorul 4! Principalele artere sunt patrulate non-stop de ”Patrula Stradală”, o structură a Poliţiei locale care îi va amenda pe cei care parchează ilegal. Începând din mai, în funcţie de gravitatea faptei, se va trece la blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor în culpă.

”Patrula stradală” va supraveghea 11 dintre cele 14 bulevarde din această zonă a Capitalei, cu 10 maşini, fiecare având  câte un echipaj format din 2 agenţi. Sancţiunile pot fi date din oficiu sau la sesizarea cetăţenilor la dispeceratul 021 9441. ”Şoferii care parchează neregulamentar pe domeniul public (spaţii verzi, trotuare) sau blochează căile de acces ale pietonilor vor fi sancţionaţi deocamdată cu avertisment sau amendă între 290 – 450 de lei”, a declarat primarul sectorului 4,  Daniel Băluţă. Edilul a precizat că în următoarele trei luni nu se vor ridica autovehiculele parcate neregulamentar decât în cazuri grave, dacă blochează intrările în spitale, şcoli sau instituţii vitale.

Din luna mai, maşinile prinse în culpă vor avea în mod normal roţile blocate şi în cazul unor situaţii flagrante sau a repetării contravenţiei vor fi ridicate şi duse într-un spaţiu care urmează a fi amenajat. Poliţiştii din ”Patrula stradală” au la dispoziţie deocamdată o singură maşină pentru ridicarea propriu-zisă a vehiculelor staţionate neregulamentar pe drumurile publice, care va staţiona într-un punct fix şi va fi chemată la nevoie. Imobilizarea vehiculului parcat, oprit sau staţionat neregulamentar, se face de către echipajul Patrulei Stradale, după o aşteptare de cinci minute de la constatarea situaţiei de fapt.

Deblocarea roţilor autovehiculului se face în prezenta proprietarului, dupa achitarea unui tarif de 150 de lei pe zi. Dacă acesta nu se prezintă în trei zile, maşina este ridicată. În cazul în care este ridicat autovehiculul, pentru eliberare se va achita o amendă de 250 de lei în plus faţă de contravenţia pentru staţionare ilegală. Dacă nici aşa nu se prezintă nimeni, tariful de eliberare creşte cu 50 de lei pe zi. Patrula funcţionează deja de probă de cinci zile, timp în care au fost date 300 de sancţiuni contravenţionale. În cel mai mare sector din Capitală se vor ridică din 3 mai maşinile parcate neregulamentar. Vehiculele, remorcile, rulotele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate şi depozitate în spaţiul special amenajat din str. Releului nr. 4. Pentru eliberarea maşinii se achită un tarif compus din trei componente. În primul rând se plăteşte un tarif de ridicare, apoi unul de transport, la care se adaugă unul pentru depozitare. Primul e între 200 şi 270 de lei, al doilea între 150 şi 200 de lei. Ambele depind de greutatea vehiculului. În sfârşit, tariful de depozitare e de 150 de lei pentru primele 24 de ore, iar dacă autovehiculul nu este luat, se achită suplimentar 50 de lei pentru fiecare zi în plus.

  • Ion Cucuci, șofer: ”Este o măsură bună pentru că străzile sunt pline de șoferi care își lasă mașinile pe unde vor și asta nu este OK. A ajuns să fie o adevărată aventură traversarea orașului și nu este corect.”

  • Florea Gărgăriță, șofer: ”Nu este deloc bine ce vor să facă pentru că ne afectează tot pe noi șoferii. Dacă ar fi locuri de parcare le-aș da dreptate, dar așa, vor să ne bage mâna în buzunar și nu știu ce să mai facă.”
Mai multe