Hrănirea animalelor fără stăpân, amendă 2.000 de lei

22 ianuarie 2015 20:20   Național
Ultima actualizare:

Autorităţile Bucureştiului vor să declare război tuturor persoanelor care hrănesc animalele de pe străzi, indiferent de rasă.

Şefii hingherilor s-au gândit deja şi la o amendă. ”Suma va fi de cel puţin 2.000 de lei, dar cât exact vor hotărâ membrii Consiliului General al Capitalei. Trebuie să fie vorba de o sumă mare tocmai pentru a descuraja acest gest, interzis în alte mari oraşe precum Florenţa, Sofia, Viena”, a declarat Răzvan Băncescu, şeful campaniei anti-maidanezi a Municipalităţii. Prevederea va fi pusă în discuţie publică pe siteul Primăriei Capitalei.

Răzvan Băncescu a anunţat că în cel mai scurt timp se va semna un protocol cu autorităţile din Ilfov, pentru ca hingherii bucureşteni să poată ridica şi maidanezii care trec ”graniţa”.

Reprezentantul Primăriei a declarat că programul de 18 luni anti-maidanezi al Primăriei Capitalei s-a terminat şi a dus la reducerea drastică a câinilor de pe străzi şi a numărului de muşcături produs de aceştia. ”Mai sunt în jur de 4.000 de câini comunitari, pe care îi ţinem sub control. Până acum am sterilizat 16.000 de exemplare”, a declarat Băncescu.

Mai multe