Hrănită 5 ani doar cu pufuleţi, Florentina şi-a revenit miraculos

8 octombrie 2014 21:16   Național
Ultima actualizare:

Povestea Florentinei (5 ani) a şocat o ţară întreagă la începutul anului. A ajuns la spital în comă, cântărind doar 5 kilograme, după ce fusese hrănită de mamă numai cu ceai şi pufuleţi. Micuţa i-a uimit pe medici că a luat în greutate şi a ajuns să arate ca un copil normal în mai puţin de un an.

Tristeţe mare, miercuri, în rândul personalului de la Spitalul de Copii Iaşi. Medicii şi asistentele s-au ataşat atât de mult de micuţa Florentina, încât când au auzit că va fi transferată într-un centru de plasament li s-a rupt sufletul. De opt luni de zile, de când Florentina a ajuns la ei într-o stare jalnică, după ce fusese înfometată de mama ei, cadrele medicale s-au ocupat de ea ca de proprii copii.

Fetiţa a început să mănânce, să înveţe să vorbească şi a devenit năzdrăvană cu fiecare zi. Acum este veselă şi a luat în greutate, ca un copil normal. Toată lumea o îndrăgeşte pe micuţa care a ajuns răsfăţata personalului. Miercuri a venit însă şi momentul despărtirii.

Florentina a fost externată şi a ajuns într-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Bârlad. “Ne-am ataşat mult de ea, este foarte greu să ne despărţim. Noi am fi vrut ca ea să ajungă într-o familie unde să fie îngrijită şi iubită, nu într-un centru de plasament. Florentina are nevoie de mamă si de tată”, a spus asistenta Corina Pertea.

Cei de la Protecţia Copilului spun însă că, deşi fetiţa a evoluat datorită personalului medical, acum trebuie lucrat mult cu ea într-un centru de recuperare deoarece are intelectul unui copil de 2 ani. Spune cuvinte, nu leagă propoziţii, fraze şi are şi unele deficiente de vorbire. Din punct de vedere medical însă, Florentina e sănătoasă şi şi-a revenit miraculos.

Mai multe