I-a eliberat pe violatorii din Vaslui, dar se întoarce la Judecătorie

23 septembrie 2015 9:48   Național
Ultima actualizare:

Magistratul care i-a eliberat pe violatorii din Vaslui se întoarce la Judecătorie. Georgina Moldovan a renunţat la cursurile pe care le preda la Şcoala Naţională de Grefieri şi se va întoarce, începând cu 1 noiembrie, la Judecătoria Vaslui.

Georgina Moldovan, magistratul vasluian de la care a început tăvălugul din dosarul celor şapte violatori din Văleni, revine în sala de judecată, potrivit vremeanoua.ro. Ea a intrat în atenţia presei după ce a decis eliberarea a trei dintre indivizii, care au recunoscut comiterea violului.

La 1 mai 2015, Moldovan a fost detaşată la Şcoala Naţională de Grefieri pentru a preda cursuri. Judecătoarea a cerut să-i fie încetată detaşarea. Astfel, începând cu 1 noiembrie, magistratul va activa, din nou, în cadrul Judecătoriei municipiului Vaslui.

Înainte să plece la Şcoala Naţională de Grefieri, Moldovan a deţinut funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui.

Violatorii au primit pedepse prea mici

Cei şapte bărbaţi au fost condamnaţi pe 17 august la închisoare. Agresorii au primit între 5 ani şi 8 luni şi 8 ani şi 4 luni de închisoare, pedepse considerate de mulţi mult prea mici pentru fapta lor. 

Burada Ovidiu Silviu (21 de ani), cel care a organizat violul în grup, a primit 8 ani şi 4 luni de închisoare, Burlacu Paul Andrei (28 de ani) - 7 ani , Avădanei Silviu (22 de ani) - 7 ani, Bolboceanu Petrică (23 de ani) - 7 ani, Boicu Ionut Bogdan - 5 ani şi 8 luni, Rotaru Alin Dumitru (19 ani) - 5 ani şi 8 luni, iar Surlac Ioan (20 de ani) - 5 ani și 8 luni, potrivit adevarul.ro 

Pe lângă sentința primită, agresorii sunt nevoiți să plătească 50.000 de lei daune morale victimei, pe care au violat-o cu sălbăticie până ce fata a leșinat.

Mai multe