I-a furat iubita, el l-a înjunghiat în gât

26 octombrie 2016 21:13   Național
Ultima actualizare:

Dragostea e oarbă şi, adesea, te împinge la gesturi necugetate. Un tânăr care s-a simţit trădat în amor s-a răzbunat cumplit pe colegul de şcoală care i-a suflat iubita. L-a înjunghiat în gât cu un briceag, chiar în holul şcolii. Agresorul a fost reţinut de poliţişti, în vreme ce victima lui se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Bucureşti.

Holul Colegiului Tehnologic „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea a fost ieri locul unei confruntări sângeroase între doi elevi. Cei doi avuseseră mai multe altercaţii din cauza unei fete, conflict care s-a stins acum într-o baie de sânge. Florin Georgică Masanga, în vârstă de 16 ani, a vrut să-l trimită în lumea viselor pe Alexandru Vasile (17 ani) pentru că i-a furat iubita. Orbit de furie şi fără să se gândească la consecinţe, Florin l-a înjunghiat în gât pe rival, abandonându-l într-o baltă de sânge. Băiatul agresat a încercat să evite lama ameninţătoare, însă atacul a fost violent şi rapid. Cei care au asistat la această scenă înfiorătoare au început să ţipe, să alerge în toate direcţiile în încercarea de a-şi salva propria viaţă. Medicii chemaţi să intervină l-au găsit pe rănit luându-se după urmele de sânge de pe holul colegiului.

„Am fost la faţa locului, dar nu am putut comunica cu el, căci avea traheea străpunsă. Era conştient, rănit grav. A fost înjunghiat la baza gâtului şi mai avea o plagă la mână. Avea hemoragie. Urmele de sânge de pe holul liceului ne-au condus către victimă. A pierdut destul de mult sânge”, a declarat medicul Adrian Popescu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, conform voceavalcii.ro. Elevul înjunghiat a ajuns direct pe masa de operaţie, iar în cursul zilei de ieri a fost transferat la un spital din Capitală. La o oră după incident, medicii au intervenit din nou la şcoală. Tânăra pentru care ei doi se luptaseră de-a dreptul în ultimele zile a suferit un atac de panică, după ce a aflat ce s-a întâmplat.

Click! spune

Elevul agresor e cunoscut în şcoală ca fiind violent. „Zilele trecute au fost incidente şi el ameninţa verbal că se va răzbuna. Era şi într-o perioadă de consiliere cu psihologul şcolii”, afirmă Isabelle Ioniţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Instituţia a demarat o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca atacatorul să-şi ducă gestul la bun sfârşit. El ameninţase anterior că e dispus să facă moarte de om din cauza unei fete.

Mai multe