I-a pus "colier" la gât, de Mărţișor. Cu el i-a luat viaţa!

1 martie 2015 22:49   Național
Ultima actualizare:

Crimă înfiorătoare la Iaşi! Orbit de gelozie, un tânăr de 16 ani şi-a omorât iubita. După ce a sărutat-o, a strangulat-o cu un colier folosit la prinderea capacelor de roţi, de la maşini.

O zi obişnuită, de weekend, avea să se sfârşească tragic pentru Elena Diana Gugulică (16 ani), elevă la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Iaşi. Tânăra a fost invitată de iubitul ei, Eduard Perju (16 ani), la o plimbare în parc. Fata s-a aranjat pentru întâlnire şi a plecat din cartierul Bularga, unde locuia, spre Parcul Copou, acolo unde stabiliseră să se vadă. În acest timp, băiatul a pus la cale să o omoare, bănuind că iubita îl înşală.

A luat din maşina tatălui său un colier care se foloseşte pentru prinderea capacelor de la roţile maşinilor şi a plecat să se vadă cu Elena. S-au plimbat pe aleile parcului, apoi s-au aşezat pe o bancă.

S-au sărutat, iar, la un moment dat, Eduard i-a spus Elenei să se întoarcă cu spatele la el, pentru că i-a luat un colier de 1 Martie. Încântată, Elena s-a conformat nerăbdătoare să-şi primească darul. Cu mintea întunecată, criminalul a scos din buzunar colierul din plastic, l-a prins în jurul gâtului fetei şi a strangulat-o.

Elena n-a putut să-şi desfacă colierul din plastic, care, odată ce e prins, nu se mai poate desface, şi a căzut inconştientă. Tânăra îi mărturisise unei prietene că se temea de prietenul ei, care, după spusele ei, era în stare s-o omoare, dacă îl părăsea

Din păcate, bănuielile fetei s-au adeverit. Criminalul a fost prins de poliţişti şi reţinut. Au urmat ore întregi de audieri, mărturisind tot ce a făcut. 

Mai multe