I-au furat banii în timp ce-şi dădea ultima suflare! Maria (15 ani), ucisă de un şofer beat şi fără permis, avea în mână 210 lei, ajutorul social al bunicului

28 noiembrie 2014 21:21   Național
Ultima actualizare:

Imagini oripilante, miercuri, pe o stradă din Zorleni, Vaslui. O fată de 15 ani zăcea pe marginea drumului după ce fusese lovită de un şmecher cu BMW. În timp ce fata îşi dădea ultima suflare, martorii s-au năpustit ca nişte hiene asupra ei şi i-au furat banii pe care îi ţinea în mână: 210 lei. Erau banii cu care familia trebuia să supravieţuiască o lună.

Maria (15 ani) era un copil modest, cuminte şi conştiincios. Când s-a întors miercuri de la şocală, bunicul a rugat-o să meargă la Primărie să îi ridice ajutorul social, până când el pregăteşte mâncarea. “A mâncat două plăcinte şi a plecat. Când am terminat mâncarea am aşteptat-o să intre pe poartă, dar a venit un consătean şi mi-a spus că a dat o maşină peste ea şi că e moartă. Am alergat într-un suflet până la locul accidentului. Sărăcuţa de ea… zăcea plină de sânge într-un şanţ. Nici cizmuliţele nu le mai avea în picioare…”, a spus, printre lacrimi, bătrânul.

Omul a rămas şocat să vadă că micuţa mai avea în mână doar 5 lei, din cei 210 lei pe care îi ridicase de la Primărie. “Nu este o sumă foarte mare pentru unii, dar pentru noi era o avere, căci suntem vai de capul nostru. Am mai găsit doar 5 lei din toţi banii care-i avea asupra ei. Ce oameni sunt ăia care au furat de la un copil sărman? Am auzit prin sat că a venit cineva la magazin cu o bancnotă de 100 lei plină de sânge. Nu ştiu dacă e adevărat!”, a spus bunicul Mariei, care nu vrea să facă plângere la Poliţie. În schimb, în cazul şoferului care a provocat tragedia, bătrânul vrea să se facă dreptate. „Ştiu că orice pedeapsă i-ar da, Maria nu se mai întoarce acasă. Măcar să stea la închisoare şi să nu mai omoare pe nimeni”, a mai spus bunicul Mariei. La şcoala unde învăţa Maria, a fost, joi, doliu. Cu ochii în lacrimi, colegii din clasa a VII-a s-au strâns în jurul băncii acesteia, au pus flori şi au aprins lumânări. Ieri a ajuns acasă din Italia şi mama fetei, pentru a-şi înmormânta copila. Impresionat de tragedie, un român stabilit în Anglia a trimis familiei bani pentru înmormântarea Mariei care va avea loc astăzi. 

Click! spune

Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 13.00, când Bogdan Bonciu, un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, a pierdut controlul bolidului BMW cu care gonea prin localitate şi a lovit-o în plin pe Maria, care mergea pe marginea drumului. Vitezomanul nu poseda permis auto şi avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Şoferul, beat şi fără permis

Şoferul criminal, Bogdan Bonciu (26 de ani) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui autoturism fără a deţine permis auto, conducerea sub influenţa alcoolului, dar şi vătămare corporală din culpă. Bogdan Bonciu este un client vechi de-al poliţiştilor. În 2013, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a atacat cu săbii şi bâte o familie de romi care venise să se distreze la un club din Bârlad.

Mai multe