Iată cele mai bune 10 maşini de iarnă

27 ianuarie 2015 17:42   Național
Ultima actualizare:

Forbes a întocmit un top al celor mai performante autoturime în condiţii vitrege, de zăpadă şi polei

Au garda la sol mai înaltă, pentru a trece mai uşor peste nămeţi, au tracţiune 4X4 performantă şi sunt echipate cu sisteme de încălzire pe unde nici nu te aştepţi: faruri, geamuri, banchete, oglinzi. Sunt cele mai bune maşini pe timp de iarnă.

Forbes a întocmit un top al celor mai performante maşini, iar Click! îţi prezină primele 10 alegeri care vor face şofatul mai plăcut în această perioadă a anului.

1. Subaru Outback

Vine cu tracţiune 4X4 şi o gardă la sol mai înaltă, ceea ce o ajută enorm când vine vorba de rulat pe zăpadă. Subaru face unul dintre cele mai bune sisteme AWD (all wheel drive), iar Outback se bucură din plin de acest avantaj. Maşina este disponibilă fie cu un motor de patru cilindri 2,5 litri - 173 de cai putere, fie cu un propulsor în şase cilindri, de 3,6 litri şi 256 de cai putere. Dotările de iarnă includ scaune față încălzite, un ștergătoarelor de parbriz cu dezghețare și oglinzi laterale încălzite.

2. Subaru XV Crosstrek

Maşina, lansată anul trecut, dispune şi ea de gardă la sol mai mare şi are un design mult mai sportiv. Are un motor  de 2.0 litri -148 de cai putere şi tracţiune pe toate cele patru roţi. Dotările standard includ scaune faţă încălzite, oglinzi laterale încălzite și un ștergător de parbriz cu dezghețare.

3. Volvo XC70 T6 AWD

Ca şi în cazul lui Subaru, XC70 a fost un pic înălţat şi desenat ca să semene cu un SUV. În versiunea standard, maşina este propulsată de un motor de 240 CP cu șase cilindri de 3,2 litri, cu tracţiune faţă. Însă, pentru iarnă este ideal modelul T6 4X4, cu un motor turbo de 300 de cai putere. Dotările de vreme rea includ scaunele faţă-spate încălzite, un volan încălzit, parbriz încălzit cu spălător parbriz încălzit.

4. Audi Allroad

Un alt “pseudo SUV”. Allroad este de fapt un Audi A4 Avant vagon cu o gardă la sol mai înaltă şi pretenţii mai sportive. Motorul de 2.0 litri turbo cu patru cilindri dezvoltă nu mai puţin de 220 de cai putere, iar sistemul "quattro" AWD îşi faci cu brio datoria pe suprafeţe alunecoase sau acoperite de omăt. Allroad vine echipat cu oglinzi exterioare încălzite, senzor de ploaie şi scaune față încălzite.

5. Toyota Sienna AWD

Este o maşină de familie minunată, cu şapte locuri şi un design prietenos. Ssitemul AWD este completat de garda la sol generoasă, iar motorul V6 de 3,5 litri dezvoltă suficientă putere: 266 de cai putere. Scaunele față încălzite sunt doar un punct dintr-o listă lungă de opţiuni menite să mulţumească atât pasagerii adulţi, cât şi copiii.

6. BMW Seria 3 Gran Turismo xDrive

Versiunile Hatchback Gran Turismo vine ca o completare la gama compactei Seria 3 – 2014 şi este echipat standard cu sistemul sofisticat xDrive AWD. Este disponibil cu motorizări turbo de 240 şi 300 de cai putere, iar în ce priveşte garda la sol, Gran Turismo se laudă cu înălţime mai mare cu opt centimetri faţă de sedanul Seria 3. Scaunele faţă sunt sunt încălzite, la fel şi bancheta din spate şi chiar şi volanul. O alegere minunată când ai de rulat în condiţii de iarnă!

7. MINI Countryman ALL4S

Modelul Mini All4S este echipat cu un motor în 4 cilindri, cu 181 de cai şi are tracţiune 4X4, iar pneurile sunt realizate dintr-un material special care îi conferă maşinii o aderenţă deosebită la sol pe timp de iarnă. Scaune față încălzite sunt opţionale.

8. Subaru Legacy

Sedanul de dimensiuni medii Legacy este foarte popular în regiunile din Nord-Estul și Nord-Vestul Statelor Unite ale Americii, în mare parte datorită sistemului AWD celebru Subaru, care face faţă de minune celor mai exigent condiţii de iarnă. Motorul de bază are 2.5 litri cu patru cilindri şi are fie transmisie manuală cu șase trepte, fie automată CVT. Modelul echipat cu propulsor de 3,6 litri, șase cilindri, vine cu o cutie automată cu cinci trepte. Încălzirea scaunelor față, ștergătoarele de parbriz cu dezghețare și oglinzile laterale încălzite sunt opționale.

9. Volvo S80 AWD

Sedanul Volvo este luxos, spaţios şi confortabil, deşi aspectul este un pic rigid comparative cu alte modele de lux din Europa. Variantele T6 includ tracţiunea 4x4 și sunt echipate cu motorizări de 300 de cai putere. Are o listă lungă de sisteme de siguranță, iar caracteristicile de iarnă includ parbrizul încălzit, spălător parbriz încălzit, oglinzi exterioare încălzite, scaune faţă, spate, dar şi volan cu încălzire.

10. Mercedes-Benz E-Class Sedan / Wagon 4Matic

Modelele E-Class sedan AWD 4MATIC sunt disponibile cu motoare V6 şi V8 şi se laudă cu un consum redus de carburant. De asemenea, modelul E63 AMG 4MATIC, echipat cu motor V8 de 577 de cai are performanţe bune în condiţii de iarnă. Printre facilitățile disponibile se numără scaunele față şi spate încălzite, un volan încălzit și oglinzi laterale încălzite.

Mai multe