Iată cum ne căleşte sfârşitul de an
Cercetătorii britanici au descoperit că sărbătorile de iarnă ne întăresc sistemul imunitar şi ne fac mai sănătoşi.
Vinul fiert este bun pentru inimă (conţine resveratrol), merele şi scorţişoara sunt bogate în vitamina C, potasiu şi fier şi portocalele ne asigură necesarul de vitamina D. Colindele sunt un exerciţiu bun pentru plămâni şi antioxidanţii din murături ne detoxifică.
Atunci când facem cadouri, în creierul nostru are loc o explozie de fericire datorită secreţiei de endorfine. Un studiu realizat în 2017, a arătat că endorfinele prelungesc viaţa şi întăresc sistemul imunitar. Febra sărbătorilor de iarnă ne creşte pulsul, ridică tensiunea şi ne face să ardem mai multe calorii decât în restul anului pentru că ori nu avem stare, ori suntem mai tot timpul în vizite la neamuri şi vecini.