Iată cum se juca Victor Micula de-a poliţistul! Noi detalii din dosarul întocmit pe numele milionarului

30 octombrie 2020 10:07   Național
Ultima actualizare:

Ies la iveală noi amănunte din dosarul întocmit pe numele excentricului milionar Victor Micula şi a patru poliţişti acuzaţi că au devenit slujbaşii lui, iertându-l de amenzi şi rezolvându-i disputele din trafic.

Micula jr (25 de ani) accesa bazele de date secrete ale MAI, chiar din dispeceratul de monitorizare a municipiului Oradea, situat într-o zonă teoretic securizată a Poliţiei Oradea, scrie adevarul.ro. Mai mult, fiul miliardarului Frutti Fresh a participat la o acţiune a Poliţiei Oradea, a făcut percheziţii şi chiar a fost de faţă la audierea unui suspect. S-a întâmplat în decembrie 2018, iar cazul a fost dat în vileag chiar de către „victime" pe 16 ianuarie, anul trecut, când l-au reclamat pe Micula la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Din datele existente până acum, în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2018, Micula a oprit un echipaj de Poliţie care patrula în centrul oraşului, ca să reclame faptul că un interlop orădean, Alin Mărginean, s-a urcat la volan după ce a consumat droguri. Coordonatorul echipajului, agentul Ovidiu Vaida, îl cunoştea, motiv pentru care i-a făcut pe plac lui Micula şi l-a luat în maşină, urcându-l în faţă, cerându-le poliţiştilor locali să stea pe bancheta din spate, şi a pornit în urmărirea lui Mărginean, pe care l-au şi găsit în scurt timp. Înainte să coboare din autospeciala Poliţiei, Micula a primit o geacă cu însemnele Poliţiei şi o cagulă şi, echipat în acest fel şi de faţă cu un echipaj de mascaţi, a fost lăsat să percheziţioneze un pasager, să scotocească prin portbagajul maşinii suspecte, să-i însoţească pe ocupanţii maşinii la Serviciul de Medicină Legală, iar apoi şi la sediul Poliţiei Municipiului, unde a asistat la întocmirea procesului verbal de constatare şi chiar la audieri, proceduri la care pot participa doar persoanele vizate şi avocaţii lor.  Dosarul penal deschis pe marginea incidentului a fost preluat, pe 29 ianuarie 2019, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Dosarul vorbeşte despre mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr, cum a fost şi cel din noaptea de 28/29 martie 2018, când Micula şi-a chemat un amic din Poliţie, pe agentul şef Alin Zanca, să caute împreună un şofer cu care s-a şicanat în trafic. Cei doi au făcut ture în oraş cu autospeciala Poliţiei ca să-l găsească, iar în final au parcat la sediul Poliţiei Oradea, unde Victoraş a aflat datele rivalului, ca să-l poată găsi. Datele le-a aflat cu ajutorul Cameliei Ile, care era de serviciu în dispeceratul de monitorizare al oraşului, şi care i-a dat parola de acces la baza de date a MAI, strict secretă. Un alt incident s-a petrecut în noaptea de 13/14 aprilie 2018, produs în jurul orei 3.30 dimineaţa, când a fost scăpat de poliţişti de o amendă, după ce a intrat cu maşina pe pietonală. Dosarul mai vorbeşte despre o înregistrare video în care Micula jr apărea circulând în maşină cu un pui de leu şi o puşcă cu lunetă, cursa ilegală de maşini în timpul căreia Victoraş a fost filmat trăgând cu un pistol mitralieră AK-47, dar şi despre cum tânărul şi amicii săi au ieşit la vânătoare ilegală cu elicopterul.  

Mai multe