Icoana «aproape vie» se află la Craiova

27 iulie 2018 18:30   Național
Ultima actualizare:

Catedrala Episcopală din Craiova este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi din toată ţara. Ei vin aici să se vindece de boli sau “de răutăţi”, după ce au auzit că Icoana Maicii Domnului de la Biserica Madona Dudu este cu adevărat făcătoare de minuni. Ea este înconjurată de câmpuri energetice care o fac “aproape vie”.

„Este un adevărat miracol. Când m-am apropiat de icoană am simţit o mare energie în corp. O căldură. Am mai venit aici şi de câte ori m-am rugat Fecioarei ea m-a ajutat”, ne spune Mariana, o credincioasă care a venit la Craiova, ieri, chiar de Sfântul Pantelimon, hramul bisericii din Bănie. Icoana apără neîntrerupt, de cinci veacuri, locuitorii Craiovei. De boli, de farmece, de potopuri, de răutăţile omeneşti. Preoţii cred cu tărie că icoana e făcătoare de minuni, întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi o săptămână întreagă, iar focul nu a atins-o în incendiul de acum o sută de ani.

Despre energiile icoanei s-a dus vorba peste hotare. Un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit cu ani în urmă la Craiova, pentru a analiza câmpurile energetice emanate de ea. „Cercetătorii, specialişti în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni. Mi-au spus că vor să testeze emanaţia câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacţia specialiştilor a fost de genul: «Este aproape vie! De un câmp mai avea nevoie şi era vie». Aşa ceva nu văzuseră niciunde în lume şi fuseseră în multe locuri sfinte”, a  declarat, la vremea respectivă, preotul Petre Mocanu. Preoţii bisericii spun că icoana nu poate fi imortializată în orice moment. Mulţi pelerini care au pozat icoana au spus că filmele lor s-au şters la scurt timp. Mai mult, icoana nu a putut fi mutată din locul în care se află, pe un perete din stânga bisericii cum stai cu faţa la altar.

Biserica e un adevărat loc de pelerinaj şi are hram dublu: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Pantelimon, iar în pronaos se află mormântul poetului Vasile Cârlova. Biserica a fost dărâmată şi refăcută de mai multe ori, forma actuală fiind realizată între 1929-1942.

Mai multe