Icoanele Maicii Domnului ajutătoare Unde te rogi pentru lucrurile furate, împotriva blestemelor şi a bolilor grave

6 august 2015 21:03   Național
Ultima actualizare:

România ocupă locul cinci în lume în topul ţărilor cu icoane făcătoare de minuni. În Capitală se găsesc mai bine de 40 astfel de icoane făcătoare de minuni. Mănăstirile şi bisericile din ţara noastră adăpostesc numeroase astfel de icoane, cu o vechime inestimabilă. Cele mai multe o reprezintă pe Maica Domnului, singură sau alături de Pruncul Său.

La Mănăstirea Nămăieşti vin pelerinii păgubiţi şi bolnavi

 O legendă spune că, la dorinţa Maicii Domnului, Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca trebuia să picteze 12 icoane „cu adevăratul chip al  Fecioarei Maria”. Cei 12 Apostoli ai lui Hristos aveau misiunea să plece în toate „colţurile pământului” să propovăduiască Evanghelia, iar fiecare apostol urma să poarte cu sine o astfel de icoană. 

Poposind pe meleagurile dacilor, Sfântul Apostol Andrei  a căutat un templu păgân cu un preot pe care să-l convingă cine este adevăratul Dumnezeu şi să-i dăruiască icoana. Negăsind pe nimeni în drumul său, Sfântul Apostol a lăsat icoana într-o nişă din stânca  unui deal şi a rostit: „ Noma est!” (Nu e nimeni!), iar aceste cuvinte au devenit Nămăieşti. Tot legenda spune că Maica Domnului a apărut în visul unor ciobani, care-şi păstoreau turmele pe acele meleaguri şi i-a îndemnat să sape sub stânca pe care dormeau, pentru că acolo vor găsi o icoană „cu adevăratul său chip”. De asemenea, în acel vis, Maica Domnului le-a mai spus că, în acel loc, să ridice o biserică în cinstea sa care să devină „loc de vieţuire şi de închinăciune pentru 30 de suflete”. Documentele vremii spun că biserica a fost săpată în stâncă (cu dalta şi ciocanul, numai turla şi o parte din altar au fost zidite), iar din anul 1800, indiferent de împrejurări, numărul maicilor din sfântul lăcaş a fost de 30, cel mult 33 de suflete. Totodată, locul icoanei a rămas acelaşi, în partea stângă a altarului, aşa cum a dorit Maica Domnului şi  icoana nu a putut fi restaurată, deoarece peste noapte pictura dispărea. Era voinaţa Maicii Domnului ca icoana să păstreze doar „chipul său cel adevărat”.

Harurile tămăduitoare ale icoanei  

Numeroşi pelerini au venit din toate colţurile ţării să se roage şi să ceară ajutor Maicii Domnului pentru a scăpa de necazuri. De-a lungul timpului, în semn de mulţumire, pentru binefacerile primite de la Maica Domnului cu ajutorul icoanei, credincioşii aduceau fragmente din metal (mâini, picioare, copii ) adică amulete de mulţumire pentru părţile de corp vindecate cu ajutorul icoanei făcătoare de minuni. Chiar dacă obiceiul acesta s-a pierdut în negura timpului, numeroasele amulete de mulţumire care se păstrează sunt dovada minunilor săvârşite de icoana făcătoare de minuni care continuă şi în zilele noastre.

Se practică un Ritual pentru întoarcerea lucrului furat    

Persoana păgubită vine la mănăstire, pune un bănuţ la icoană şi se roagă cu credinţă la Maica Domnului să recupereze paguba, apoi trage clopotul. Ritualul se repetă de două ori, mai multe săptămâni la rând. În final, lucrul furat se întoarce la păgubaş.

În anul 1938, un hoţ a furat salba icoanei. Dispariţia a fost observată la miezul nopţii, iar măicuţele  au început să se roage la slujba de utrenie ca hoţul să fie prins şi salba să fie restituită sfântului lăcaş. Hoţul a fost prins cu prilejul unui alt furt, iar acesta a mărturisit că el a furat şi salba icoanei de la Mănăstirea Nămăieşti. În mod miraculos, hoţul nu cheltuise niciun bănuţ din salbă.

Hoţii au rămas cu mâinile încremenite pe icoană

Cu mulţi ani în urmă, într-o dimineaţă, doi hoţi au fost tentaţi să fure sfânta icoană, dar au rămas cu mâinile încremenite pe sfântul odor. Până la sfârşitul slujbei, nici maicile nu au reuşit să-i îndepărteze de icoană. Abia când s-a încheiat slijba, hoţii au putut să se ridice de lângă icoană  şi să plece speriaţi din sfântul lăcaş.

O femeie demonizată a fost vindecată 

La  icoana făcătoare de minuni s-a vindecat o femeie demonizată. Pentru că era periculoasă, femeia a fost adusă legată la mănăstire într-o căruţă. În timpul petrecut la mănăstire, femeia a  rămas legată. După numeroase rugăciuni rostite de preoţi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi după ce i s-au făcut şi trei Slujbe de Maslu, femeia s-a vindecat.  În fiecare an, fosta demonizată vine la mănăstire, mulţumindu-i Maicii Domnului pentru ajutorul primit.

Un profesor universitar s-a rugat să aibă copii

Este renumit cazul unui profesor universitar care îşi dorea să aibă copii. El s-a rugat insistent la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului să-i binecuvânteze viaţa cu un copil. Şi minunea s-a împlinit: Maica Domnului i-a dăruit o fetiţă . Între timp, aceasta a crescut şi vine împreună cu părinţii să-i mulţumească Maicii Domnului pentru această minune.    

Printr-o minune, maicile au scăpat de deportare

În anul 1955, măicuţele au fost arestate, odoarele mănăstirii au fost confiscate, iar aşezământul mînăstire urma să fie desfiinţată.

La miliţie, maicile au fost bătute să mărturisească ce odoare ale  sfântului lăcaş au fost ascunse. Deşi erau în vârstă, “metodele de convingere “ nu au dat rezultatul aşteptat, iar călugăriţele n-au spus ceea ce voiau miliţienii. Cel mai aspru miliţian a rămas văduv în mod surpinzător: într-o dimineaţă, a descoperit că  tânăra lui soţie, o femeie care nu avea probleme de sănătate, a murit fulgerător lângă el în pat.   

La scurt timp, două camioane urmau să vină la mănăstire şi să le deporteze pe călugăriţe. În plină zi, o minune s-a petrecut şi atunci: Pe cer a apărut un nor pe care a apărut Maica Domnului, iar aceasta le-a spus maicilor să stea liniştite: “Nu vă speriaţi!” Ucenicele mele nu vor pleca de aici!”. Cele două camioane n-au mai ajuns la mănăstire: un camion a avut un accident grav, iar celălalt, pur şi simplu, s-a rătăcit!

Minunile împlinite la Mănăstirea Nămăieşti sunt fără număr. La  harul făcător de minuni al icoanei Maicii Domnului, apelează zeci şi zeci de credincioşi care-şi încredinţează necazurile sperând să se împlinească şi în viaţa lor o minune care să le însenineze viaţa. 

Icoana Maicii Domnului –de la Biserica Zlătari sparge farmecele

O superbă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni, a fost adusă în anul 1987 de preoţimea strămutată la Zlătari de la Biserica Bradului, care urma a fi demolată. Icoana, care datează din anul 1826, este îmbrăcată în foiţă de argint şi este lucrată manual. În sfântul lăcaş se află şi racla cu mâna Sfântului Ciprian şi Sfânta Muceniţă Iustina. Mulţi credincioşi din Bucureşti şi din ţară  vin să se roage la racla care face minuni. Puţini credincioşi ştiu că icoana Maicii Domnului din sfântul lăcaş  face minuni în viaţa credincişilor care se roagă pentru spargerea farmecelor şi a blestemelor. Toţi creştinii care s-au  rugat la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni au primit ajutorul aşteptat.

O tânără a scăpat de farmece când nu mai spera

O tânără din Capitală era logodită şi urma să se căsătorească în vara trecută, iar alesul inimii era un băiat deosebit. Tocmai când îşi cumpărase rochia de mireasă, a aflat de la viitoarea ei soacră că evenimentul se amână. În rest, nici o explicaţie. Logodnicul ei nu mai dădea nici un semn de viaţă.  Ea a aflat de la o prietenă că soacra ei, specialistă în farmece,  voia să-i despartă pe îndrăgostiţi. În momentele de disperare, Ea a aflat că la Biserica Zlătari este o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi cine s-a rugat a avut numai bucurii. Timp de şase săptămâni Ea a mers şi s-a rugat la această icoană. Spera din tot sufletul să scape de coşmarul prin care trecea.

Şi minunea s-a împlinit! Logodnicul ei a venit într-o duminică să-şi ceară iertare şi în scurt timp cei doi s-au căsătorit.

Icoana Maicii Domnului  de la Mănăstirea Trivale din Piteştitămăduieşte bolile grave

Despre icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, adăpostită în  Mănăstirea Trivale din municipiul Piteşti se spune a fost găsită, cu mulţi ani în urmă, prin anul 1930,  în podul bisericii de preotul paroh Dumitru Georgian. În istoricul icoanei se precizează că preotului i-a apărut în vis chiar Maica Domnului şi l-a îndrumat unde să găsească icoana. Miraculosul odor a fost restaurat şi îmbrăcat în argint, iar specialiştii au estimat că icoana are o vechime de două sute de ani.

Potrivit obiceiului locului credincioşii se roagă zile în şir

O tânăra din judeţul Argeş a petrecut ore în şir în rugăciune la această icoană. Bunica ei i-a mărturisit că, dacă petreci câteva ore în fiecare săptămână în rugăciune şi meditaţie lângă această icoană a Maicii Domnului orice boală se poate vindeca. Desigur, bunica ei vorbea din experienţă. Ana, tânăra care suferea de o boală gravă la stomac se temea că afecţiunea se va transforma în cancer. După multe slujbe şi rugăciuni de novene ( câte nouă zile la rând), Ana şi-a făcut din nou analizele, iar ciudata boală gravă se ameliorase.

Ana a continuat şi rugăciunile la icoana Maicii Domnului făceau parte din programul ei cotidian. Ea venea dis de dimineaşă pentru a avea timp să se roage, apoi să meargă la serviciu.După aproape două luni, boala ei se vindecase.l

Numeroase probleme de sănătate fizică şi tulburări sufleteşti: depresie psihică, coşmaruri, pierderi materiale şi-au găsit alinarea  prin rugăciunile rostite în faţa icoanei de la Mănăstirea Trivale şi Piteşti.              

Mai multe