Iliescu, despre Vadim: “Mesajul lui naționalist era exagerat”

15 septembrie 2015 7:33   Național
Ultima actualizare:

Fostul președinte al României a scris un mesaj pe blogul personal despre Corneliu Vadim Tudor. Ion Iliescu (85 de ani) susține că s-a întristat când a aflat că liderul Partidului România Mare a decedat, luni (14 septembrie).

Fostul șef al statului a ținut să își exprime condoleanțele pentru rivalul său, cu care s-a aflat în competiție pentru funcția de Președinte al României, în anul 2000: “Am aflat cu surprindere si cu tristețe vestea încetării premature din viață a celui care a fost poetul și omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, președintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalitățile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune și cu mai puțin bune. Și-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar și atunci când, din dorința de a se face înțeles, mesajul lui naționalist era exagerat. Și-a iubit cu ardoare țara, cum puțini pot s-o facă.”

Potrivit lui Ion Iliescu, Vadim Tudor a sprijinit “consensul național atunci când au fost puse în discuție subiecte esențiale, precum aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană”. 

Mai multe