Imagini cu incendiul în care arde pădurea de la Oituz. De ce este pericol mare de explozie

1 noiembrie 2021 12:29   Național
Ultima actualizare:

Arde pădurea la Oituz, județul Bacău, iar incendiul a cuprins peste 12 hectare de teren ce aparțin fondului forestier al comunei. Focul a izbucnit duminică și se întinde necontrolat de mai bine de 14 ore. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza terenului accidentat dar și a muniției rămase neexplodate din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Un incendiu izbucnit în urmă cu 14 ore la o pădure din Oituz, Bacău, iar până acum au ars deja 12 hectare de pin și foioase. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza terenului accidentat și a muniției rămase neexplodată din Primul Război Mondial, a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt ISU Bacău.

Intervenția pompierilor a început duminică, în jurul orei 18.00 și continuă și luni dimineață. La acțiune participă 55 de pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari și echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz.

Arde pădurea la Oituz. E pericol de explozie a muniției rămase din timpul războiului

Intervenția este dificilă pentru că terenul e foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată. Este periculos dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul salvatorilor, a precizat Andrei Grecu. "Sperăm să fie optime condițiile de zbor ca să primim ajutor din partea colegilor de la Inspectoratul General de Aviație", a adăugat el.

Mai multe