Imagini emoționante cu un director din Primăria Capitalei! Alexandra Dobre le-a adus alinare bunicilor uitați la cămin
De Crăciun fii mai bun! Acesta este îndemnul pe care-l primim din partea multora. Unii doar o spun frumos, alții însă trec la fapte. Alexandra Dobre, director în Primăria Capitalei, a împărțit îmbrățișări și cadouri celor 230 de bătrâni singuri aflați într-unul dintre căminele din București.
Are 27 de ani și o inimă mare! De mai bine de un an se află în slujba seniorilor bucureșteni și zi de zi încearcă să le facă acestora viața mai frumoasă.
Acum, când toți ne vom strânge în jurul familiei, Alexandra Dobre, directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), s-a gândit la cei pentru care Crăciunul nu mai este demult timp petrecut acasă.
230 de bătrâni au primit pachete de la Alexandra Dobre
Au ajuns să-și trăiască ultimii ani ai vieții la cămin, departe de cei dragi, cu dorințe încă neîmplinite. Dar Alexandra a încercat să le transforme visurile în realitate. Nu mai puțin de 230 de bunici, între 64 și 88 de ani, care trăiesc la Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceniau avut parte ieri, 18 decembrie, de o zi specială.
În acorduri de colide, aceștia au împodobit brazii și au primit pungi întregi cu cadouri. Ba chiar, unii dintre au avut ocazia să-și îndeplinească dorințele, mici, dar importante pentru sufletul lor. Și-au dorit prăjituri, cărți de citit, o păpușă sau chiar o floare. Și le-au primit pe toate, în cadrul campaniei ”Crăciun pentru toți”, demarată de directorul PMB cu sprijinul Asociației Credință și Demnitate.
Alexandra Dobre: ”Lacrimile lor de bucurie, cel mai frumos dar”
”Lucrez zilnic cu seniorii bucureșteni și am realizat cât de important este să oferi dragostea și atenția unei persoane vârstnice, care este în suferință. Mă bucur că am reușit cu toții să le dăruim acestor oameni o zi specială, de neuitat, iar lacrimile lor de bucurie au reprezentat pentru mine cel mai frumos dar de Sărbători!”, a declarat Alexandra Dobre.
Alături i-au fost angajații CSMB, dar și voluntari de la Forumul Elevilor Bucureşteni. Iar căminul nu a fost ales întâmplător.
Este cel mai vechi și cel mai mare din țară. Inaugurat în 1974, a fost casă pentru zeci de mii de bătrâni rămași ai nimănui.
Potrivit unui studio, GfK peste 1,5 milioane de vârstnici din România sunt afectați de singuratate sau trăiesc sentimentul inutilității.
Citește și:
https://www.click.ro/news/national/la-noi-n-venit-mosul-niciodata