Imagini incredibile! Copil de 2 ani, cocoțat pe pervazul geamului de la bloc. Cum a fost salvat

24 iunie 2021 11:25   Național
Ultima actualizare:

Fiți cu ochii pe copilul vostru! La Focșani se putea întâmpla ieri, 23 iunie, o tragedie. Într-o clipă de neatenție a părinților, un băiețel de 2 ani s-a urcat pe geam și a ieșit pe pervaz. Stătea în picioare în momentul în care trecătorii l-au văzut și au sunat rapid la 112. Cum a fost salvat în cinci minute de pompieri.

Copiii mici trebuie supravegheați în permanență. O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru care ar putea să le pună viața în pericol.

Un apel primit ieri, în jurul orei 15.50, prin 112, semnala o astfel de situație de urgență. Trecătorii au alertat pompierii, conștienți de primejdia în care se afla un băiețel ce stătea pe pervazul unui geam situat la etajul 1 al unui bloc din zona gării, din Focșani.

Salvatorii au plecat în cea mai mare viteză și în mai puțin de cinci minute au ajuns la locul indicat. Cu ajutorul unei scări de fereastră au urcat până la el, l-au luat în brațe și l-au coborât. 

Ulterior, a fost predat unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, prezent la fața locului, care i-a făcut o evaluare medicală. Micuțul nu a necesitat îngrijiri.

Ei sunt salvatorii micuțului de 2 ani urcat pe pervazul geamului

Viorel Burloiu și Andrei Gheorghiță sunt ”îngerii” micuțului care i l-au pus mamei în brațe teafăr. ”Ne bucurăm de fiecare dată când, totul e bine când se termină cu bine!”, au transmis cei doi salvatori.  

Această peripeție ne arată încă o dată că micuții trebuie supravegheați permanent. Copilul explorează împrejurimile, se cațără, adoptă moduri mai riscante de joacă, se ascunde, iese din raza de supraveghere a adulților.

De aceea trebuie să nu îi scăpați din ochi, mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

Sfaturi de la pompierii ISU Vrancea pentru a evita asemenea situații periculoase 

Iată ce sfaturi vă dau reprezentanții ISU Vrancea, entru a evita asemenea situații periculoase.

  • balconul trebuie privit ca un loc periculos, la fel scările și ferestrele;
  • este indicat sa asigurați ferestrele, ușile, pentru a nu permite accesul copilului, atunci când este singur, la scări sau balcon;
  • luați în calcul riscul curenților de aer, care pot trânti uși sau ferestre. Copiii sunt atrași de jaluzele, ghivece cu flori, iconițe sau alte accesorii puse pe fereastră. Luați de pe pervaz lucrurile care prezintă interes pentru ei. Micuții pot face eforturi să ajungă la ele și pot să cadă de la înălțime;
  • îndepărtați orice mobilă din apropierea ferestrelor care se poate transforma pentru micuț în trepte pentru a ajunge la fereastră, să vadă ce este afară. Copilul poate cădea în gol.

Citește și: 

Cum să supraveghezi activitatea copiilor de la distanţă?

Uite 11 pericole pentru bebe!

Mai multe