«Îmi bătea băieţii la fundul gol, cu încălţătorul!»

4 aprilie 2016 22:07   Național
Ultima actualizare:

Erau bătuţi de tată pentru că mâncau prea multe dulciuri sau consumau prea mult lipici. Peste faţă, peste ceafă sau la fundul gol, cu încălţătorul. Din cauza abuzului au devenit depresivi, iar mama lor a decis să-i ia de lângă aşa-zisul părinte. S-a întors cu cei doi băieţi din Italia în ţară, însă magistraţii români au decis că micuţii trebuie să se întoarcă la tatăl agresiv, deoarece acolo le este domiciliul.

Oana Iorga îşi începe povestea zguduitoare spunând că are încredere în justiţie, deşi, deocamdată, judecătorul a decis că băieţii ei trebuie să se întoarcă lângă un om care îi agresează aproape zilnic, adică tatăl lor, de origine italiană. Culmea! Este vorba de acelaşi judecător care a hotărât acelaşi lucru şi în cazul altor mame, cum ar fi Irina Cristescu şi Anamaria Nedelcu, despre ale căror drame Click! a scris pe larg. 

Oana a plecat în Italia în 2004. S-a căsătorit acolo cu P.L., apoi au venit pe lume cei doi băieţi ai lor: Antonio (8 ani) şi Nicolo (6 ani). Ceea ce părea a fi o familie frumoasă s-a transformat rapid într-un calvar pentru româncă şi cei doi copilaşi. Calvar care a durat până în iunie 2015, când au venit în România. „Am venit în vacanţă, în iunie, în România, cu copiii şi soţul. El ne-a adus cu maşina mea şi a plecat cu avionul înapoi în Italia, urmând să vină să ne ia după o lună-două. Eu am decis să nu mă mai întorc în Italia şi să rămân cu copiii în România”, povesteşte Oana.

De trei ani își implora soțul să nu mai bată copiii

Femeia spune că, de trei ani, îl implora pe soţul său să nu-i mai bată pe copii. „Era violent cu ei. Îi bătea o dată la două zile, cu palme după ceafă, de le zbura capul în farfuria cu mâncare, cu încălţătorul de pantofi la fundul gol, pentru că, aşa cum spunea chiar el, copiii trebuiau să simtă durerea, şuturi în fund până ce a doua zi copiii nu mai puteau să stea pe scaun. Îi ameninţa cu buturuga de la şemineu, că le va crăpa capul dacă nu-şi strâng jucăriile de pe jos, tras de urechi şi palme, care celui mare îi provocau hemoragie nazală”, mărturiseşte Oana. L-a filmat de multe ori când îi bătea pe copii, aceste imagini devenind probe în instanţă.  Oana a fost dată în judecată de soţ pentru răpire internaţională de copii, iar justiţia din Italia i-a dat dreptate lui. Oana a făcut apel în România. Şocul a fost că, în ciuda tuturor dovezilor, judecătorul a stabilit că băieţii trebuie să se întoarcă în Italia, pentru că acolo au domiciliul. Nu conta că băieţii erau agresaţi de tată!

Unul dintre copii a făcut pipi pe el de frica tatălui

„În instanţă au fost dispuse rapoartele psiho-sociale. Acestea arată clar că băieţii au depresie cauzată de bătăile suportate de la tatăl lor. Copiii au fost audiaţi de instanţă şi în prezenţa tatălui. Antonio, care a fost cel mai afectat de bătăi, a făcut pipi pe el când l-a văzut în tribunal, crezând că va trebui să se întoarcă în Italia, la el”, relatează femeia. De când se află în România, Antonio şi Nicolo sunt liniştiţi. „S-au integrat foarte bine. Antonio e în clasa întâi şi are numai FB, iar Nicolo e în grupa mare, la grădiniţă. Amândoi vorbesc foarte bine româna, şi-au făcut prieteni şi sunt fericiţi aici”, a adăugat Oana. La ultima înfăţişare, procurorul a respins cererea reclamantului, spunând că nu e vorba de răpire şi că există suficient material probatoriu pentru a respinge cererea reclamantului şi, totuşi, magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză italianului.

Mai multe