Impresionanta poveste a femeii care se chinuie să-și găsească frații

24 august 2018 17:18   Național
Ultima actualizare:

Se spune că viața este ca o carte și că sunt oameni care nu știu cum să o închidă în timp ce alții ar vrea să o citească, dar lipsesc prea multe pagini. Printre aceștia din urmă se numără bucureșteanca Elena Dumitrescu de 38 de ani. Mama i-a murit la 10 ani, tatăl și l-a cunoscut la 14 ani, crescută la casa de copii, a aflat târziu că are un frate și o soră cu tați diferiți și vrea să îi întâlnească prin intermediul Click!

”Părinții mei nu au fost căsătoriți și imediat după naștere, tata a plecat de acasă iar mama m-a dat să mă crească bunicii ei, într-un sat de lângă Titu. La nouă ani, am fost dusă la un cămin de copii din sectorul 6 și acolo am trăit până la 18 ani”, începe Elena telenovela vieții sale. Până să plece la așezământul social, mama, Carmen Băcanu, nu a venit să o vadă decât de două ori, de fiecare dată ”pe fugă”, după cum își aduce aminte Elena.

Modul șocant în care a aflat că i-a murit mama

”La un moment dat, după un an la cămin, am primit un telefon de la o mătușă, care mi-a spus simplu, direct și fără menajamente: a murit maică-ta. Îmi aduc aminte că am avut sentimente amestecate, dar nu am plâns, nu am fost afectată prea tare”, își aduce aminte resemnată femeia. Pe la 14 ani, mătușa i-a făcut cunoștință cu un bărbat și i-a spus simplu:”tatăl tău”. Omul își refăcuse viața și după un timp, Elena nu mai știe dacă a trecut un an, doi sau trei, i-a spus să vină să stea la el. L-a refuzat și spune șocată, fără remușcări motivul:”la cămin era casa mea, el era un străin”. Dacă ar da timpul înapoi ar face la fel. Ce s-a întâmplat în mintea bărbatului, dar dacă la început venea sa o vadă săptămânal, după ce l-a refuzat, a început să vină la fiecare trei luni, apoi o dată pe an, ca la un moment dat să nu mai apară deloc.

De la Tanti Victorina, mătușa de care este foarte apropiată,   Elena Dumitrescu a aflat că înainte de a o naște pe ea, mama  ei a avut o altă relație și rodul acesteia ar fi un băiat, mai mare cu patru ani decât ea.

Sora adoptată la cinci ani

A aflat cine este și cum mătușa ținea legătura cu bărbatul, pe nume Walter Iasz din Timișoara, l-a sunat în încercarea de a stabili o întâlnire pentru a-și vedea fratele vitreg.”Am fost refuzată, dar după un timp am reușit, tot prin intermediul mătușii să vorbesc cu fratele vitreg, pe care îl cheamă Walter Tiberiu Iasz. Nici el nu a vrut să mă vadă dar poate dacă citește în CLICK! cât de mult îmi doresc să ne cunoaștem, revine la sentimente mai bune”, își face curaj Elena. Apoi, altă surpriză: mătușa Victorina i-a spus că mama ei a avut la patru ani după ce a născut-o pe ea, o altă fiică, se pare cu același tată dar acesta a refuzat să o recunoască. Și aceasta a fost dată la o casă de copii iar Elenei atât i-a trebuit.

A început cercetările și a aflat că sora sa, Băcanu Daniela, a fost adoptată oficial la vârsta de cinci ani de la un leagăn din București, din sectorul 1.”Autoritățile mi-au spus în 2014 că vor lua legătura cu ea în Italia prin intermediul instituției care a intermediat adopția și dacă dorește, voi fi contactată. De atunci nu am mai primit nici un semn”, se plânge Elena Dumitrescu. Pe sora ei o cheamă Daniela Băcanu și a fost adoptată în 1988, de Fasino Sergio Giovanni și Roberta Claudia Maria. Fiecare om își dorește ceva de la viață iar Elena știe deja ce vrea: să apuce ziua în care se va reuni cu Tiberiu și cu Daniela

Mai multe