În București, rata de infectare a urcat la 8,98 la mie. Ce restricții sunt în vigoare

3 octombrie 2021 13:44   Național
Ultima actualizare:

Creștere alarmantă a ratei de infectare cu noul coronavirus în București. Astfel, autoritățile au anunțat duminică, 3 octombrie, o incidență de 8,98 la mia de locuitori. Luni, rata de infectare în Capitală era de numai 4,95 la mie.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

  • În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Citește și:

VIDEO Protest în Capitală împotriva certificatului verde. Peste 10.000 de persoane în Piața Victoriei: ”Avem imunitate, fără paşapoarte”

RO Vaccinare, despre protestul anti-restricții: "Un român a murit de Covid la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore"

Mai multe