Încă un cod galben de ploi și vijelii. Vezi unde e valabil!

25 iulie 2018 15:11   Național
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis, miercuri după-masă, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă. Aceasta a intrat în vigoare miercuri, la ora 12.30 și este valabilă până joi, la ora 23.00.

Meteorologii spun că avertizarea cod galben a fost dată pentru regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Este vorba, mai exact, de sudul județelor Sibiu și Brașov,  nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova, județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Covasna, Bacău, Vaslui, Harghita, nord-estul județului Mureș, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava și nord-vestul județului Bistrița Năsăud.

Astfel, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Prin acumulare sau în perioade scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, codul portocaliu rămâne în vigoare până miercuri, la ora 21.00, pentru județele Constanța și Tulcea.

Mai multe