Încă un miliardar la DNA: Tiberiu Urdăreanu e acuzat de corupţie

29 octombrie 2015 12:41   Național
Ultima actualizare:

Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de UTI, ce efectuează activități în domeniul IT, a fost adus joi (29 octombrie), cu mandat, în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru audieri într-un dosar de corupție.

Încă un bogat om de afaceri a fost dus cu mandat la DNA, într-un dosar de corupție. Numele miliardarului Tiberiu Urdăreanu (62 ani) este legat de toate instalațiile electronice, semaforizare și IT din Capitală și nu numai, prin firma pe care o conduce UTI.

Averea lui este estimată la 75 de milioane euro și se află pe locul 49 în Topul Forbes, cu afaceri în domeniile: sisteme de securitate, instalaţii, construcţii.

Este maior în rezervă, fiul fostului șef al Comandamentului Trupelor de Tancuri și Auto în vremea regimului comunist.

Tiberiu Urdăreanu s-a născut la Dej și a absolvit două facultăți: Automatica și Comerțul. Este căsătorit cu Lucia Urdăreanu.

În 1990, Tiberiu Urdăreanu, a început să construiască un adevărat imperiu financiar în jurul grupului de firme UTI Systems.

Omul de afaceri povestea la acea vreme că, într-un moment de inspirație, a înființat împreună cu soția sa și cu un prieten o asociație familială, iar prima tranzacție a fost vânzarea unui laptop.

Mai multe