Încă una din Vaslui: un bărbat și-a ucis vecinul de față cu cinci copii

27 aprilie 2017 13:15   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat de 47 de ani din comuna vasluiană Ciocani și-a ucis vecinul, împungându-l cu o furcă în zona capului. La scenă au asistat, involuntar, cinci copii minori, dintre care trei erau ai victimei. O fată de 12 ani a leșinat când a văzut cum se chinuia tatăl ei. Autorul crimei a fost reținut.

Cinci copii au fost martorii unei scene de o brutalitate ieșită din comun la Ciocani, județul Vaslui. Doi vecini s-au luat la harță pe fondul unui conflict mai vechi, iar scandalul s-a sfârșit tragic pentru unul dintre ei. A fost înjunghiat, cu brutalitate, în zona feței, cu o furcă din gospodărie. „Fapta s-a petrecut în momentul în care autorul s-a întors cu vacile de la păscut dintr-o zonă de la marginea satului. În momentul în care a ajuns în dreptul locuinţei victimei, bărbatul de 47 de ani i-a reproşat vecinului său că îşi ţine animalele pe terenul dintre proprietăţile celor doi. După ce i-a replicat să-şi vadă de treabă, victima a fost atacată cu o furcă, fiindu-i înfiptă furca în faţă. Ulterior, autorul şi-a lovit în mod repetat vecinul până când s-a rupt partea metalică a furcii, iar apoi a părăsit zona, nu înainte de a-şi recupera ceea ce a rămas din unealta agricolă”, a declarat, pentru News.ro, procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Oribila scenă s-a petrecut sub ochii a cinci copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Trei dintre ei erau chiar ai victimei, ceilalți doi fiind nepoți ai agresorului. Fiica de 12 ani a săteanului ucis a leșinat când și-a văzut tatăl plin de sânge. Acum, cei cinci copii sunt consiliați psihologic de specialiști pentru a-și reveni din punct de vedere psihic.  

Bărbatul de 47 de ani, condamnat în trecut pentru tentativă de omor, vătămare corporală şi furturi, a fost reţinut de procurori, urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru omor. 

Mai multe