Incendiu într-un bloc din Galați. 35 de persoane au fost evacuate în toiul nopții

19 iulie 2020 10:05   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Galaţi, locatarii fiind evacuaţi, unii dintre ei fiind vârstnici sau imobilizaţi la pat, anunță News.ro.

Potrivit ISU Galaţi, incendiul a fost semnalat după miezul nopţii, la un apartament de la parterul unui bloc. La faţa  locului s-au deplasat mai multe echipaje. Când au ajuns la locul incendiului, focul se manifesta intens cu flacără şi fum dens la un apartament de la parter, care a fost distrus în totalitate.

Fumul s-a răspândit în tot blocul, astfel încât pompierii au mers la fiecare apartament pentru a anunta persoanele. O parte dintre locatari se autoevacuaseră, în timp ce pompierii au scos din apartamente 35 persoane, o parte fiind vârstnici şi locatari cu probleme de mobilitate.

Trei dintre locatari s-au intoxicat cu fum, o femeie fiind scoasă inconştientă din apartament. În urma primelor verificări, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind neglijenţa unui tânăr care a lăsat o lumânare aprinsă în timpul nopţii.

Mai multe