Incendiu la o casă de vacanță din Tulcea. 5 turiști au ajuns la spital printre care și un copil

10 august 2021 11:53   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit marți dimineața la o casă de vacanță situată în județul Tulcea, comuna Jurilovca, iar mai mulți turiști au fost transportați de urgență la spital. Din fericire, nu s-a înregistrat nici un deces, patru persoane au suferit arsuri pe diferite suprafețe ale corpului.

Vacanța lor în Deltă s-a transformat peste noapte în cel mai urât coșmar. Opt turiști au fost prinși în mijlocul flăcărilor care au cuprins casa de vacanța în care-și petreceau liniștiți concediul. Incendiul a izbucnit  marțidimineață, în jurul orei 04.30, când la 112 a fost primit un apel. 

Cele opt persoane cazate în unitatea închiriată în regim hotelier au reușit să iasă la timp din casă și astfel s-a evitat o tragedie. Însă, chiar și așa, patru dintre ele au suferit arsuri și au fost transportate la spital. Un copil a avut și el nevoie de îngrijiri medicale, suferind un atac de panică. 

Incendiul izbucnit la casa de vacanță din Tulcea, stins după aproape trei ore

La fața locului au intervenit voluntarii de la SVSU Jurilovca, dar și pompieri ai ISU cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și două echipaje SMURD. La fața locului au ajuns în sprijin 3 echipaje SAJ 

și echipaje din cadrul IPJ.

Casa de vacanță avea trei corpuri lipite între ele. În urma incendiului, au ars pavilionul central și o bucătărie de vară, iar al treilea corp a fost salvat. Potrivit ISU Tulcea, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.Incendiul a fost lichidat de pompieri la ora 7.00.

CITEȘTE ȘI: 

Incendiu de vegetație la Mehedinți! A afectat mai multe case și gospodării

Cum se formează un incendiu de pădure. Ce este focul alergător și unde e zona cu cel mai mare risc din România

Mai multe