Incendiu violent la un depozit de plastic din Afumaţi. Cetățenii, avertizați prin RO-Alert

27 decembrie 2019 8:04   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit, vineri, 27 decembrie, la un depozit de PET-uri din localitatea Afumaţi, iar pompierii intervin cu 25 de autospeciale. Focul a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi şi a fost localizat. Pompierii intervin din exterior, întrucât hala metalică se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert.

”Incendiu la depozit în localitatea Afumaţi. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafaţă de cca 4.000 mp”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. Sursa citată a precizat că se intervine cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, două echipaje de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. În interior sunt depozitate materiale de tip PET.

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis un mesaj RO-Alert şi cere populaţiei să permită accesul autospecialelor şi să se ferească de fum. 

Ulterior, ISU Bucureşti-Ilfov a precizat că efectivele au fost suplimentate, intervenindu-se cu 25 de autospeciale şi echipajul CRBN, care verifică dacă s-au emanat susbstanţe toxice în atmosferă. 

Intervenţia pompierilor este dificilă, din cauza suprafeţei mari, dar şi din cauza halei metalice care se poate prăbuşi. De altfel, unul dintre pereţi s-a prăbuşit în interior, iar pompierii intervin doar de afară pentru localizarea incendiului. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi lucrează pentru stingere, dar operaţiunea va fi de durată. 

Mai multe