Încep controalele la mâncarea importată

26 februarie 2017 20:34   Național
Ultima actualizare:

Suntem coşul de gunoi al Europei? Ministrul ceh al Agriculturii spune că da, invocând un studiu efectuat de Universitatea Cehă de Chimie. Acesta arată că anumite produse internaţionale au compoziţii diferite în Cehia faţă de cele din Germania.

Acelaşi lucru a fost susţinut de-a lungul timpului şi de oficiali slovaci, ungari sau bulgari. Cu toate acestea, demersurile făcute la Comisia Europeană nu au dat dreptate autorităţilor cehe. Prin urmare, ministrul Jiri Sir a declarat, pentru HotNews.ro, că nu se lasă şi a demarat deja un nou studiu, care să aducă dovezi în susţinerea teoriei calităţilor diferite ale aceloraşi branduri. În plus, Cehia caută aliaţi în acest demers.

„Odată ce vom avea rezultatele, le vom prezenta în Grupul Visegrad Plus, incluzând România, Bulgaria, Slovenia”, a mai spus ministrul ceh.

Pe de altă parte, autorităţile române vor stabili, în cursul acestei săptămâni, ce fel de controale vor face pentru a stabili dacă aceleaşi produse din import vândute la noi sunt de o calitate inferioară. În acest sens a fost alcătuită o echipă de lucru care va fi coordonată de ministrul Agriculturii.

Potrivit cehilor, printre produsele cu o calitate inferioară care se găsesc pe rafturile magazinelor din estul Europei se numără băuturile carbogazoase, napolitanele, ciocolata, detergenţii şi altele.

Mai multe